HTML

Esztergomi Tükör

Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!

Friss topikok

Linkblog

Válaszféle egy ex-Fideszesnek

2008.10.06. 18:00 Esztergomi Tükör

Egy, a fideszből éppen kizárás alatt álló személy publikál egy, a fideszes polgármestert (Meggyes Tamás, Fidesz-KDNP) és a fidesz-kdnp-s többséget élesen kritizáló újságban. Egy olyan újságban, ami kétoldalas interjúban szólaltat meg egy esztergomi vállalkozót. Utóbbit is éppen mostanában zárja ki tagjai közül a Fidesz Esztergomi Szervezete. Utóbbi vállalkozó rögtön a címlapon, majd a másodikon is hazugsággal rágalmazza meg Meggyes Tamást. Előbbi kizárt két helyütt is leszögezi, milyen egyetértésre is jutott ő és Knapp János Pál alpolgármester azon a fórumon, amit az alpolgármester hívott össze, hogy választóival megbeszélje kerületük és Esztergom ügyeit.

Nyuszi, hopp!

A kizárt szenttamási, Kovácsiban hát mit keresett, azon kívül, hogy magával vitte lapjuk fotósát, nem tudtuk sokáig. Persze volt, aki arra tippelt, hogy ebből még önfényezés lesz az ellenzéki sajtóban, de mások a kizárt gyenge verbális szereplését látva azt mondták: most kell leszámolnia a polgármesteri illúziókkal, mert megszólalásai inkább viccesen tájékozatlanok voltak, ha már röhejesen szerencsétleneknek nem is neveznénk. Szerkesztőségünk egyrészt borzasztóan jóindulatú, másrészt kispolgáriasan elzárkózik attól, hogy az önartisztikus hülyeségen, egy önhitt magánpolitikus esetlen csetlés-botlásán hangosan (nagybetűsen) röhögjön.

Gondoltuk, elég lesz az a kínos helyzet, ami a spontánmegjelenő áljobboldali műcivil polgármesteraspiráns körül kialakult a Géza fejedelem ebédlőjében. Okuljon belőle.

Nem, nem volt elég. Nem az.

Hát akkor válaszoljunk

 

 

Tisztelt Gábor, Akit a Fidesz Kizár Sorai Közül!

Sajnáljuk, hogy az igazság, amit mindenki lát, a Te szemed akkor sem veri ki, ha saját kérésedre házhoz viszik Neked. Ahogy házadhoz vitték azt a levelet, amit a strand ügyében Meggyes Tamás írt. Mered-e tagadni, hogy mint aláíró, Neked azt lakhelyedre címezve megküldték? A levél arról szólt, hogyan oldja meg az önkormányzat a szabadidős, de főleg a sportúszást. A beruházás tervei készen vannak, nem „ötletelések”, ahogy írod. Egyébként elárulnád, melyik pártban szokás így leszólni az önkormányzati programot? Amihez Te nem szóltál hozzá, amiről Neked nemhogy véleményed, de fogalmad sem volt? Milyen demokratikus csatornán hallattad a hangod?

Gyere pánikolni, gyere, gyere!... Óh, még! még!

És szerinted milyen mély tisztesség kell ahhoz, hogy az egy-két éves átmeneteket (konkrétan a régi bezárása és az új uszoda elkészülése közti időt, amikor Esztergom a környéki uszodákban biztosít lehetőséget a sportúszásra, míg a szabadidősöknek megmarad az Aquasziget Élményfürdő) Te és látszatfideszes (mostanában kizárásra kerülő) társaiddal veszéllyé nagyíts? Miért kezdtél olyan sikoltozós pánikkampányba, ami minden önkormányzati terv megvalósulása közben arról szól, mekkora aljasság, hogy éppen most nem lehet, teszem azt, úszni (egyébként meg lehet is), vagy, teszem azt, nem lehet közlekedni az éppen épülő utcán (mert persze, hogy nem lehet, ilyen az útépítés természete, ki kell várni, hogy kész legyen, aztán viszont mennyivel jobb lesz).

Vigyázó szemetek Láposira vessétek!

Tudod, Te örök fanyalgó akarsz lenni, mert azt hiszed, ez szavazatokat jövedelmez. Én azt javasolnám, gondolj Láposi Asszonyságra. Fanyalgott, meg mondott olyanokat, hogy ne Szent Miklós Alap legyen, hanem adjunk ajándékpénzt a gyerek szüleinek a születéskor. Mert ő is csak szavazatban gondolkodott, nem polgárságban, sem hosszú évtizedekben. Nézd meg, mire vitte a 2002-ben hatfős szocialista kommandó (2006-ban ketten maradtak).

"Miért ne legyek tisztességes?..."

Mindegy, a tényen, hogy ismét olyasmit hoztál elő megválaszolatlan kérdésként, amire már hónapokkal ezelőtt választ kaptál, a saját kérdésedre és kérésedre kaptál választ hónapokkal ezelőtt, és most ismét kampányolni akarsz, nem változtat. Ez, amit teszel, tisztességtelen, akárhogy is helyezkedtél a kamera elé, és akárhány háztartásba juttatod el alaptalan látszataggódásodat. Azt mondod, az alpolgármesetr elismerte, nem lesz lehetőség Esztergomban. Igen, így van. Nem lesz.

Mit tesz az önkormányzat, ahelyett, hogy karbatett kézzel nézi az állapotokat? Mert aki elkötelezett, netán sikeres úszó, az bizony magától is felül a buszra, hogy uszodába menjen. De nem kell kényelmetlenséget vállalnia neki sem. Mert szervezett lehetőséget biztosít számukra Esztergom önkormányzata. Ez benne volt a levélben, amit Neked elküldtek. Miért tagadod le ezt most az újságotokban?

Ötletelésről beszélsz. Nyugodj meg, többről van szó annál. De minek avatnának be Téged bármilyen részletbe, amikor a szavakat kiforgatva írogatsz? Készülnek a tervek, előkészületek folynak a terület kijelölésére, megszerzésére.

Idézetek jönnek

Teológus vagy, nézz utána, mit mond az írás a gyermekek beszédéről.

„Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.” (I. Kor 13, 11)

Van még ott ez-az az igazságról, az értelemről – na meg a hitről, reményről, szeretetről.

„Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom. És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.” (I. Kor 13, 1-2)

Légy hát férfi!

És gondolj a gyermekek beszédéről szóló szavakra, mikor olyasmit gépelsz, hogy

„Ha valóban igaz a hír, amit gyermekeim hoztak haza, hogy a zeneoktatás bizonytalan ideig a jelenlegi épületben nem oldható meg, nem tudni pontosan milyen okból, akkor lehet, hogy gyermekeimnek le kell mondaniuk egy időre a zenetanulásról. Ahogy az úszásról is, ki tudja meddig. Egyenlőre nem akarom elhinni sem azt, hogy valóban nem lesz lehetőség az úszásra, sem azt, hogy ellehetetlenül, akár átmenetileg a zenetanulás is.”

Hát nem tudtad elolvasni azt a levelet, amit gyermekeid hazavittek? Nem is Meggyes írta, akinek Te, úgy látszik, nem hiszel, hanem az igazgató.

„TISZTELT SZÜLŐK, KEDVES NÖVENDÉKEK!

Esztergom Város Önkormányzata nagymértékű támogatást nyújtott intézményünknek, melynek köszönhetően átalakításra kerül iskolánk fűtésrendszere, a II. emeleten négy- eddig nem használható-tanterem kerül kialakításra, megszépül a többi terem is, valamint elkészül a folyosó burkolása. Mivel az iskolában jelenleg nincs fűtésre lehetőség, valamint, hogy a munkálatok mielőbb elkészülhessenek, mind a csoportos, mind a hangszeres órák más intézményekben lesznek megtartva. A felújítás előre láthatólag 3 hónapot vesz majd igénybe. Az órák áthelyezésekor igyekeztünk a lehető legjobb megoldást megtalálni, de nyilván nem mindenkinek lesz az új helyzet előnyös. Kérjük, hogy iskolánk megszépülése, a gyerekek színvonalasabb környezetben való oktatásának érdekében e kellemetlenségeket viseljük mindannyian türelemmel, megértéssel. Kérjük, hogy amennyiben kérdésük, problémájuk van, azok megoldása érdekében forduljanak gyermekük tanáraihoz, vagy kérjenek segítséget az irodában. Hiteles információkhoz juthatnak az iskola honlapján is: www.esztergomizeneiskola.hu

Gyermekük:

……………………………………………/név/

óráinak helyszínei és időpontjai az alábbi módon alakulnak:

Főtárgy:

…………………………………

Helyszín/iskola,terem/ :……………………………………

…………………………………………………………….

Időpont: VÁLTOZATAL/VÁLTOZIK:…………………..

…………………………………………………………….

Csoportos óra:…………………………………………..

Helyszín/iskola,terem/ :………………………………….

……………………………………………………………

Időpont: VÁLTOZATLAN!!!

Egyéb óra:………………………………………………

…………………………………

Helyszín/iskola,terem/ :……………………………………

…………………………………………………………….

Időpont: VÁLTOZATLAN/VÁLTOZIK:…………………..

…………………………………………………………….

Megértésüket köszönjük!

Esztergom, 2008-10-02.                            Igazgatóság sk.

A három hónapot egyébként a zeneiskolához legközelebbi intézményekben tölthetik a diákok. Az intézmények között van az Árpád-házi Szent Erzsébet is. Igazgatója tagja a Te egyesületednek. Vagy a Te egyesületed minősíti, hogy ez a hír nem jutott el Hozzád, vagy eljutott, akkor a Te elhallgató tevékenységed minősíti az eljárás.

Több ez „gyermek szólásánál”. Több ez propagandánál. Messze több ez ferdítésnél. Olyan lettél, mint egy szocialista. Mint a főszocialista. Itt már az igazság szálainak ki nem bontásáról van szó. Amit Te is megtettél.

Kívánjuk, mi itt a Fideszben, gyere elő mihamarabb az izgalmas, szenvedélyes igazságbeszéddel Te is.

Köszönetnyilvánítás

Szerkesztőségünk itt szeretne köszönetet mondani az Árpád-házi Szent Erzsébeten kívül a Zöldháznak és a Petőfi Általános Iskolának, amik szintén befogadták a felújítási-korszerűsítési munkák idejére a Zsolt Nándor Zeneiskola diákjait, tanárait, kurzusait. Köszönjük szépen!

A teljes I. Kor. 13

1. Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.

2. És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.

3. És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.

4. A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.

5. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,

6. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;

7. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.

8. A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.

9. Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:

10. De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.

11. Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.

12. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.

13. Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet

Írta Pál a Korinthoszban lakókhoz intézett első levelének 13. részében. Károlit idéztem, mert szerintem az a szebb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomitukor.blog.hu/api/trackback/id/tr15699832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása