HTML

Esztergomi Tükör

Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!

Friss topikok

Linkblog

Tittmann, Winkfein - ők a hibásak

2008.10.31. 17:52 Esztergomi Tükör

Eredeti címünk az lett volna, hogy „Stabil és nagy a válság - Dübörög a hazugság 2.”, de hát egyrészt ez nem Amerika (csak néphadseregi elöljáróm szép kifejezésével „Csikágó” - mármint „mi ez a Csikágó, hülyekopasz, mocskoscivil?”), másrészt meg kipottyintotta az MTI az új napi észt, két hazug ember két hazug állítását, nem győzöm törölgetni a monitort.

Tittmann a hibás! Winkfein a hibás!

És a legszebb: Tittmann és Winkfein megszavazzák majd a költségvetést, mint a pinty, és a „Nooormálispárt” is (Lakitelek - 20, Boldog Szülinapot, Demokratikus Magyarország, Te MDF fiam, te meg ne mutogass folyton szamárfület a családi fotónál!), meg a Nagy Meg Nem Szavazó és Koalícióból Kilépő is. Mert ők egy büdzsébuktánál mennek ki a parlamentből.

Reggel, éjjel, meg este…

Na, nézzük Tittmann és Winkfein főnökeinek hazugságait.

Veres: jövőre a GDP 1 százalékkal csökken, a reálbérek 2,7 százalékkal

A Pénzügyminisztérium … az új költségvetési tervezetet is átdolgozta, … amelyben a GDP 1 százalékkal csökken 2009-ben, az infláció 4,5 százalékkal nő - mondta Veres János pénzügyminiszter pénteken, az Országos Érdekegyeztetési Tanács (OÉT) plenáris ülésén. Veres János rögzítette: az új makrogazdasági pálya szerint a háztartások fogyasztása 3,1 százalékkal, a reálbérek 2,7 százalékkal csökkennek, a beruházásoknál 0,9 százalékos visszaesés várható, miközben az export 3,9 százalékkal nő.

És Böszmeelnök: a legstabilabb helyzetet megteremtő országok között vagyunk

Magyarország azzal, hogy hihetetlenül gyorsan lépett, a legstabilabb pénzügyi helyzetet megteremtő országok közé került - mondta a miniszterelnök a Klub Rádió Kontra című műsorában. Ezzel csak a legnagyobb veszélyt sikerült elhárítani, azt, hogy elértéktelenedjenek a bérek és a nyugdíjak. Hozzátette, hogy a pénzügyi válság első szakaszát érzése szerint jól menedzselték, most arra kell készülni, hogy a gazdasági válság hatásait is enyhítsék. A kormányfő azt mondta, Magyarországnak jövőre összesen 30 milliárd euró értékű hitele jár le, de ebből csak hárommilliárd az államé, a többi az embereknél, a vállalatoknál és a bankoknál van.

Na most…

Mély levegő papír, cerka.

És egy kis emlékezet: 13. havi már nincs is. Csak papíron.

A foglalkoztatottaknál (és ne csak a „bürokráciára”, a hivatalnokokra, hanem a vasútra, buszközlekedésre, tanárságra, állam- és önkormányzat- és tébéalkalmazottak százezreire tessenek gondolni ám!) leesik a 13. havi. Nem, nem hisszük, hogy lenne 13. hónapja az évnek, de egyrészt aki e pályákra ment, számol is azzal, hogy van a havi bér, meg plusz 1/12-ed rész, amiből van kariaji, meg szeptemberben új iskolatáska, meg… (majdnem azt írtam: új cipőcske, de nem, azt inkább nem, ma Magyarországon cipőhelyzet van, ócska lábbelik országa vagyunk, letaposott-sarkalt-talpalt-kitöredezett-ronda cipők hona a miénk). De jut erre-arra, megélhetésre. Illetve nem jut, mert Hazugelnök előtt volt egy rendes 13. havi, amit éppen nem terhelt a havi csekkek mínusza. Ma már nincs, hiszen egyik évben ki sem fizették cselesen, aztán pedig szétosztották a többi hónap között. Cselesen. És akkor nem kaptak béremelést a köz alkalmazottai, mert a köz nevében eljáró Aprótrükkökszázai Gurítós Pimasz ezt megvonta tőlük. Szóval „effektíve” nincs is már 13. havi.

De akkor is van ez a mínusz, ami már gyakorlatilag a havi bérből esik le. 100%/12=8,5%. Vagyis akkor ennyiről indul az elvonás. Ehhez jön a Veres-féle 4,5-ös infláció, vagyis a 91,5%-ot szorozzuk be 100%/104,5%-kal. Ne tessék fáradni, itt van az eredmény: 87,56%. Ha „egyszerűbben” számolunk, akkor 91,5%-ost egyszerűen megszorzunk 95,5%-kal. 87,38%.

Pompás.

Hogy jön ki ebből a 2,7%-os reálbér-csökkenés?

És mi az, hogy gyorsan léptünk? Amerika és Nyugat-Európa, és a fejlett Délkelet-Ázsia hónapja töri a fejét, hogyan másszon ki a slamasztikából. Gurigáznak a nagy pénzeikkel, nem is rosszul, a tőzsdék kezdenek csillapodni.

A mi vezetőink meg bölcsen elsunnyognak a Valutaalaphoz, a Világbankhoz. És ismeretlen feltételekkel hitelkeretekről állapodnak meg. Amihez nem kell parlamenti jóváhagyás. Amiről nem tájékoztatnak senkit. Aminek a feltételei teljesítéséhez sem kell parlamenti jóváhagyás. Aminek a feltételeiről sem tájékoztatnak senkit.

A legstabilabb pénzügyi helyzet…

Hát nevetnénk, mint a viccben a székely (a vicc a szöveg végén…)

Mi vagyunk a legstabilabbak az alább következő országok közül: Pakisztán, Ukrajna, Fehéroroszország, Grúzia, Izland.

Bocsánat: Izland talán az első.

Winkfein, Tittman a hibás!

A székely fiú hazaér. Látja: az ajtó előtt szétmarcangolva, vérébe fagyva hever holt húga. Belép a konyhába, ott látja édesanyját, betört fejjel, szétszaggatva, vértócsában, holtan. Belép a szobába, ott mászik ki éppen az apja az ágy alól, keze bénán lóg, lába kitörve, arca összekarmolt, mély sebekkel vérzik.
- Mi történt, édesapám, míg el voltam?
- Hát, fiam, lejött a medve az erdőről, mind futottunk be a házba, de szegény húgodat az udvaron érte. Láthattad, mit tett vele. Aztán betörte az ajtót, anyád a konyháig menekült, de elérte, aztán ezt művelte vele is. Én elbújtam, de utánam jött, kitörte a kezem-lábam, összekarmolta az arcom, aztán valamiért elunta, és itthagyott…
- És mondja, édesapám, nagyon fáj?
- Á, nem, csak ha nevetek…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomitukor.blog.hu/api/trackback/id/tr63742675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása