HTML

Esztergomi Tükör

Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!

Friss topikok

Linkblog

Az MSZP programja

2009.04.07. 09:37 Esztergomi Tükör

Nézzük, mire készül Tittmann, Winkfein, Nyíri!

Előbbi két MSZP-s (böszmék) már aláírta a csatlakozási hűségnyilatkozatot mint parlamenti képviselők, utóbbi pedig Esztergomban tartja a frontot. El kell terelnie a figyelmet az MSZP-s fosztogatóprogramról, hát persze, hogy a megyei ügyészségre szaladgál. ÉS míg ő szaladgál, tessenek elgondolni: Tittmann és Winkfein mi minden hűségnyilatkozatot alá nem írt. Kusssoltak Őszöd után, csendben tették a dolgukat (lopás, hazudozás, lejáratás), megszavazták a költségvetéseket (2007, 2008, 2009, a lejtmenet költségvetései), időnként felkirándultak miniszterhaverokkal a Várba, aztán tették a dolgukat tovább (lopás, hazudozás, lejáratás). Nyíri meg éppen most szopta be az esztergomi tisztviselők ellen "névtelenül" tett feljelentést: sem hivatali visszaélés, sem hűtlen kezelés. Teringettét! most micsinájjuk? ŐŐááhhőőőakkóittenmostanmámaaztat? Ja, mélygarázs!... Ja, szórólap!...

Nézzük hát, mire készül ellenünk az MSZP!

Egyelőre nem látjuk a teljes programot, dehát Gyurcsány óta tudjuk, az MSZP-seknek nem szokása kibontani az igazság minden szálát. Akit tehát még ennél is jobban kizsebelnek, ne hozzánk járjon panaszkodni!
Gordonblőd a következő „fájdalmas, lemondást jelentő intézkedések”-hez kérte az MSZP (és az SZDSZ-es kisböszmék!) hozzájárulását:
 
    a korábban már bejelentett intézkedéscsomagon túl további kiadáscsökkentő lépések, nemcsak 2010-ben, hanem már idén is
     bérbefagyasztás a közszférában két évre (ez kábé mínusz 5-8% az infláció miatt, méghozzá jövőre még egyszer)
13. havi illetmény és nyugdíj visszavonása (ez kábé mínusz 8,5%), már az idei második részt is!
    az idei második félévre ütemezett keresetkiegészítés „felülvizsgálata” (ez tudjuk, mit jelent: lóf@sz lesz, nem keresetkiegészítés)
     a családi pótlékot jelenlegi szinten rögzítik
     két évben maximálják a gyes- és a gyed-jogosultságot
     a 65 éves nyugdíjkorhatár bevezetését előrehozzák
     évente hat hónappal emelik a nyugdíjkorhatárt.
     befagyasztják a nyugdíjminimumot
     a 2009. évi nyugdíjemelést 2010. január elsejére halasztják
     a 2010. évi nyugdíjemelést elhagyják
     megszüntetik a mai svájci indexálást, aminél a nyugdíjemelés a reálbérnövekedés felével haladja meg az infláció mértékét, és „sima” inflációkövető indexálásra térnek
     csökkentik a táppénzt, 60%-ra
     megszüntetik a lakástámogatásokat
     megszüntetik a forinthiteles lakásvásárláshoz igényelhető kamattámogatást
     megszüntetik a lakásvásárláskor a gyermekek után járó lakásvásárlási kedvezményt, a szocpolt és a félszocpolt
     megszüntetik 2010-től a távhő- és gázkompenzációt
     befagyasztják a családi pótlékot a következő két évben (ez minimum 5-8% csökkentést jelent évente
     csökkentik a rendszeres szociális segélyt
     a gyed csak a gyerek egy éves koráig járna (most kétéves korig jár, hogy hova mennek vissza dolgozni a gyedes mamák, ki tudja, de az is lehet, hogy csak a kirúgás elleni védelmük idejét felezi meg Bajnai, hogy könnyebb legyen megszabadulni tőlük is), és korábban lesznek gyesesek, hiszen míg a gyed az előző évi bruttó jövedelem, de legfeljebb a minimálbér kétszeresének 70 százaléka, akár százezer forint is lehet, a gyes fix összegű, nem éri el a 30 ezer forintot sem – ez pedig aljasság, pofátlan, MSZP-s spórolós gyurcsányi aljasság!
     a nyugdíjminimum befagyasztása miatt az összes ahhoz kötött szociális juttatást is befagyasztják
     a rokkantnyugdíjazásnál szigorítják a felülvizsgálatot
     magvonnak a MÁV-tól 30-50 milliárd forintot
     a minisztériumi pénzekből pár tízmilliárdot zárolnak (az egészségügyből 2-szer 15 milliárdot: a gyógyszertámogatásból és a kórházaktól már el is vonták április elsejével)
     lefaragnak az egészségügyi kasszából
     csökkentik az agrártámogatásokat
     csökkentik az önkormányzati támogatásokat
     csökkentik a tömegközlekedés támogatását
Adó- és járulékcsökkentés? Ugyan már! Azt nem találunk Bajnai csomagjában, az olyan gyurcsányos-böszmés hazugságígéret.
 

bajnai = gyurcsány = mszp

Namost tessenek visszaemlékezni: ezek voltak azok az intézkedések (éppen azok az intézkedések voltak!) amikbe Gyurcsány belebukott, a Bajnai-csomag elemei a Gyurcsány-csomagból visszaköszönnek.Gordonblőd azt mondta: ez nem a baloldal programja, ez az ő programja. De Te, Kedves Olvasó, ne hagyd magad megtéveszteni. Amit fent olvashatol, az az MSZP-SZDSZ programja.
 
Bajnai programja az MSZP és az SZDSZ programja.
 
Különben mi a fenének írta volna alá a sok MSZP-s szolga?
Csak hogy jobban fájjon: azért csinálják ezt meg, mert előtte alaposan elrontották Magyarországot. Azért ők, mert nem voltak hajlandóak Veled, Kedves Olvasó, úgyismint Választó, szembenézni, és új választást kiírni. A hatalmukhoz ragaszkodva megtartották a kormányzást, a pénzükhöz ragaszkodva megkeresték Bajnait (Kisgyurcsányt).
Csak hogy jobban fájjon: van más, a gazdaságot lendületbe hozó program. Esztergomban is van, Magyarországon is van. De ezt Te, Kedves Olvasó, úgyismint Választó, nem választhatod. Mert Kiss, Veres, Bajnai, Gyurcsány, Fodor, Lendvai, Kóka, Eörsi, Kuncze, Szanyi, Újhelyi, Mesterházy, Gráf, Szűcs, Tittman, Winkfein, Nyíri és a többi, hatalomba-bársonyszékbe-pénzeszsákba kapaszkodó MSZP-s és SZDSZ-es nem engedte meg Neked.
 
Na, most nézegesd az MSZP programját, és közben jusson eszedbe, ahogy Gyurcsány és Bajnai, az egymást váltó milliárdosok a vörös drapériák előtt az Internacionálét énekelte az éhes proletárokról, a Föld (föld?) rabjairól. Szemüket forgatva, kicsit feszengve, de jót röhögve. Rajtunk röhögtek akkor, ne feledd, Kedves Olvasó, úgyismint Választó, Rajtad és rajtam, Rajtunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomitukor.blog.hu/api/trackback/id/tr451051241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása