HTML

Esztergomi Tükör

Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!

Friss topikok

Linkblog

Stabil és nagy a válság - dübörög a hazugság…

2008.10.28. 15:53 Esztergomi Tükör

Tessék mondani, ez már a kommunizmus, vagy lesz még rosszabb is?

Böszmeelnök és csonkakormánya a parlamentet próbálja kikerülni éppen, ahogy szokták, hol Nemzeti Csúccsal, hol trükkök százaival. Most éppen a válságba betonoznák magukat bele. Mondjuk ilyen dologba rendes ember nem is nyúlna, anyukám is mondta: "kisfiam, lábad elé nézz, ne lépj bele!", de tudjuk, Kisebbségi Miniszterelnöknek ilyen az ízlése. Ami másnak "fújmár!", az neki a gusztus.

És tudjuk azt is, az első pillanattól lesírt róluk a megkönnyebbülés, hogy az egész MSZP Hívőtagozat együtt, ütemre imádkozott az összes kaporszakállúhoz, a Kommunizmus Hármas Istenéhez, Marxhoz, Engelshez, Leninszhez egy ilyen jó kis világválságért. Ami eltünteti a gazember-kormányzás összes rossz intézkedésének, a gazdaság romba döntésének a nyomát. Ami után éppen ők jöhetnek vissza megmentőként, ők, a hazugok, a tönkretévők.

Ahogy Zuschlag bepakolta az összes terhelő iratot, aztán felgyújtotta a kocsit, úgy pakolja most Böszmefőnök a kormány összes intézkedését a világválság nagy mágjájába.

Dícsérik a válságot, és dícsérik azért hazánkat, mert Belorussziával, Grúziával és Ukrajnával egy szintre csúszott vissza. Dícsérik, hogy olyan rossz, és ezért jó sok pénzt kap az ájemeftől.

Undorító, ahogy a tönkretett országgal dicsekednek gyilkosai. Ezen túl még a 12,5 milliárd rettenetes árát is úgy próbálják eladni nekünk, mintha egyenesen hiánycikk lenne. Mintha egyenesen mi állnánk érte sorba a hideg utcán, a bolt előtt.

Pedig a szocialisták rablógazdálkodására mi fizetünk rá. Nem akartuk, rémálmunkban sem gondoltuk hogy ilyen lesz. Mert úgy néz ki, a Valutaalap pénze nem ingyen jön. 300 milliárd forint spórolás az ára. Szocikámék szétnéztek, és gyorsan döntöttek. Kinek nem fáj a mínusz 300 milliárd? Hát a csókosaiknak, az autópályásoknak, metrósoknak, marketingeseknek fáj. Meg kinek a pénzéből nyerné meg az MSZP a 2010-es választást? Nagyberuházást ezért egy évre nem függesztettek fel. Reformot meg azért, mert most lehetne, elfedné a válság kényszere az ellenállást, csakhogy nincsenek reformok. Csakhogy a régóta tervezgetett reformokból nincs semmi. Nincsenek tervek. A "reformok" jelszó csak arra kellett, hogy utána ordíthassák:

"deazorbánnemhagyjamertdemagógéslejáratésindulatotszítésutcáraviszianépet!".

Úgyhogy elvették azoktól, akiktől a legkisebb ellenállás várható.

A közszférától és a nyugdíjasoktól.

 

 

A múlt héten még demagógoztak, hogy mit beszél a Fidesz arról: nem szabad az emberekkel megfizettetni a válságot, a társadalomra visszateríteni a hiányt. Hogy az emberek tehetnek a hitelekről, a bukott kölcsönökről, a kifizethetetlenné vált törlesztőrészletekről.

Mára lelepleződtek: semmilyen nagy lopást, osztozkodást, érthetetlenül drága állami beruházást nem rövidítenek meg. Az adóreformot, szociális ellátórendszert kidobják. Marad, amihez a szocialisták értenek: padlássöprés, saját zsebek szélesre tárása. Szavatolt jólét a társadalom vezető erejének, elnyomás és kizsákmányolás mindenki másnak.

Ami nem megy ésszel, megoldják erővel

A válság, amit Hazudós Miniszterelnök (írnánk: Csonka Pici, ami jól jellemezné kormányának és népszerűségének állapotát, csakhát már foglalt az elnevezés) hősies szavakkal (ami nem hazudósul: álsággal és hazugsággal) megállítani vélt a határon, átcsapott fejünk felett. Jó, hát ezt a fejet sem tartottuk túl magasan, főleg mióta a még a Tótoszláv Sovén Részegek Feje is megmondta, mit is csináltak Hazudósék az országgal és a gazdasággal.

Szóval a hullám átcsapott, és úgy néz ki, elsodort elég sok mindent.

Mondjuk teljesen értelmetlen metróberuházás-sallangokat nem. Minden akció után, ami arra irányult, hogy a „Nagy Elfúrás” felesleges kiadásait lefaragják, tízmilliárdokkal növelte a szakértők szerint rossz helyen, rossz nyomvonalon, rossz csomópontokkal tervezett beruházást. Mindezt a szocialistákat zsaroló Demszky mégis elintézte. Haja szála nem görbült ezért. Sem a metrójának. Pedig vártunk a metróra már huszon-harminc évet. Igazán egy-két évet várhatunk, amikor úgyis vékonykább a vaj a kenyéren. Persze Demszky újabb igényekkel zsarolná a szocikat, úgyhogy inkább elvesznek a kiszolgáltatottaktól.

Mondjuk teljesen értelmetlen autópálya-sallangokat nem. Ki tudja kik és kit zsaroltak azért, hogy cseppnyi alagutakat fúrogáljanak a legújabb autópálya nyomvonalán, piciny hidacskákkal. Ha Disneyland lennénk, nem Magyarország, még örülgethetnénk a sok pöttömke díszítő biszbasznak. De ez egy ország, nem is éppen a leggazdagabb, hát miért kellett Európa legköltségesebb sztrádakilométereit mégis nekünk építeni? Méghozzá a leglassabban? Na, ezt sem sodorta el a válság hulláma. Mert persze lopni kell hagyni a haveri kutyákat, akik majd 2010-ben a mi udvarunkon ugatnak, távol tartva a Kormányváltást.

Azt a bandát sem sodorta el, akik völgyhidat építettek. Rengeteg pénzt elköltöttek, mindenki tudta, hogy feleslegesen. A hajuk szála nem görbült. A pénz már megvan, eltették. A völgyhíd is, a hozzá épített heggyel, völggyel, a rettentő széles vízzel alant, amit hároméves gyermek ugrik át játszin. A harsogó röhögéssel, oly népek kacajával, akiknek jutott hegy, völgy, folyó a nagyobbacska fajtából.

Aki szegény, az a legszegényebb

Elsodorta viszont a magukat szénné kereső alkalmazottak 13. havi fizetését. Elsodorta a vidéki nyaralókban koktélozó kőgazdag nyugdíjasok 13. havi nyugdíjának felét. Elsodorta a jövő évi béremeléseket. Na nem a reálbéremeléseket! A Hazudós Miniszterelnök válságpakkja odadobja a várhatóan megint vágtába kezdő inflációnak a jövedelmeket, jövőre pont annyi forint lesz a havi utalás, mint idén.

Miniszterelnök-esélyes Gordonka szpídesen tágra nyílt szemekkel belebájologta a képünkbe azt is: nincs tabu a költségvetésben. Korán örült az, aki azt hitte, az esztelen pazarlásnak véget vetnek. Az egyben lenyúlható milliárdról, haveroknak osztható támogatásokról nem mondtak le. Viszont bármelyik szociális kiadást lefaragják, hogy a Világbanktól kisírt támogatás fejében ígért 300 milliárdos megtakarítást összehozzák.

Azt egyik szocialista kiszivárogtató sem szivárogtatta ki, hogy arra ötletük sincs, hogy a csökkenő keresetekkel, a kevesbülő munkahelyekkel, kereseti lehetőségekkel, elfogyó segályezési pénzekkel, becsődölt lakossági hitelekkel, jelzálogokkal, lakáskölcsönökkel, részletfizetésekkel, törlesztésekkel mi legyen. Csak a régi bolsi trükk: elveszünk attól, aki nem pofázhat vissza.

Hősies gesztus.

A mi hősiességünk és áldozatvállalásunk kell, mert Hazudósék tönkretették a gazdaságot. Nem, nem úgy, ahogy a többi normális ország abnormalitásig felelőtlen brókerei hazavágták. Nálunk ez kormányszinten (mostanában csonkakormány-szinten) valósították meg, a rendelkezésre álló állami forrásokkal (lopásra, túlköltésre szakosodott minisztériumok, pályázati rendszerek, fejlesztési irodahálózatok, térségi, regionális és országos rendszerek).

És mindehhez Hazudósnak olyan jól időzített nyilatkozatai, amik csúfabb képet alakítottak ki rólunk, mint amilyen a nem kevéssé csúf valóság. A legrosszabb pillanatban jött elő azzal, hogy mi nem vagyunk olyanok, mint Izland. Na, egy nap alatt 20 forinttal emelkedett az euró ára. Mert senki nem hitt neki. Sőt úgy gondolják, az ellenkezője igaz annak, amint mond. Ilyen egyszerű ez.

Hősies gesztus.

Mondjuk egy újabb igazságbeszéd hősiesebb lenne.

„Elfúrtuk. Kormány még ilyen drága beruházásokkal nem böszmézett el ennyi pénzt. Adtunk a rokonoknak, adtunk a haveroknak, adtunk, hogy legyen a pártkasszában, adtunk, hogy legyen a saját zsebünkben. A fiaink zsebében. Aki még kicsi a sok pénzhez, annak vettünk érettségit, hogy értsen hozzá. Majdnem sikerült megvennünk a diplomát is.

Loptunk reggel, éjjel, meg este. Ehhez drágítani kellett mindent. Kormányzati negyedet, völgyhidat, autópályát, metrót. Vasutat szüntettünk meg, megtakarítás nélkül. Kórházakat tettünk hidegre, megtakarítás nélkül. Iskolákat vágtunk haza, megtakarítás nélkül.

A pénzt zsebre tettük. Most pedig csonkakormányként kifizettetünk a pórsággal mindent. Majd tüntetnek. Majd megunják. Majd azt a szemüket, amit nem loptunk ki eddig, kilövetjük valami haveri kutyával. Aztán vakon bízhatnak majd bennünk.

Most az UD ZRt-t kicsontozzuk. Az OTP és a MOL adatait átadtuk az oroszoknak, a Gazpromot fedező ÖMV-nek, meg átadtunk ezt-azt a normálispártnak, hogy minket támogassanak, meg ne bukjunk. Meg voltak apró trükkök százai, amiről nem kell tudnotok.

Meg olyan hülyeségeket mondunk, hogy még szerencse, hogy ekkora a baj. Mert most már pofátlanul hazudhatunk arról, hogy kérjük, lazítsák fel az eurókritériumokat, mert mi ugyan egyre távolodunk tőlük, de a többieknek is megingott a gazdaságuk, és most talán szükségük lesz egy büdöskapcára, egy lábtörlőre. Mint ami mi vagyunk.

Mert mi a jóból nem húzunk hasznot, abból nem részesedünk. Mert mi már oda süllyedtünk, hogy csak a mások és a magunk kárából húzhatunk hasznot. Már pofátlanul hazudhatjuk, hogy de jó, hogy mi ülünk legmélyebben a matériában, mert mi kapjuk a legnagyobb segélycsomagot. Mert mi ilyen dögevővé süllyesztettük azt az országot, amit Európa csodált bátorságáért, szabadságszeretetéért, harcos függetlenségéért, virtusáért, önfeláldozásáért, egyenességéért, áldozatvállalásáért, kötelességtudatáért.

Igen, megcsináltuk. Tudjátok, milyen nehéz volt hat éven keresztül játszani a tehetségtelen akarnokot, miközben imádkoztunk egy világgazdasági válságért, ami eltünteti a nyomainkat? Most pedig nyugodtan kifizettetjük a balekokkal. Akik már gyávák, elnyomottak, egymás farkasaivá züllöttek, hazugok, önzők, sunyik és kötelességszegők, ahogy pillanatnyi érdekük diktálja. Tudom, mert én neveltem ilyenné őket. Most pedig kicsontozom őket, hogy az éhségükkel foglalkozzanak, és irigyeljenek minket, mert az utálatot unom már.”

Hősies gesztus.

Mondja, ez már a kommunizmus, vagy lesz még rosszabb is?
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomitukor.blog.hu/api/trackback/id/tr56736769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása