HTML

Esztergomi Tükör

Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!

Friss topikok

Linkblog

Reflex megint - Meggyes Tamás az UD-ról, az EVédről

2008.10.31. 10:52 Esztergomi Tükör

Az október 16-i képviselő-testületi ülésen elhangzottakat szószerint idéznénk

Nyíri Attila nyílt levélben tette fel kérdéseit. A kis pimasz, meg sem várva a testületi ülést. Ahogy egyébként Miavecz sem szokta, hanem mennek házalni kis kavarásaikkal, honlapra, sajtóba. Nyíriék a szocpárt országos kampányába akartak becsatlakozni. A "titokkampányba", amit azért indítottak, hogy a 12-15%-os reálbércsökkenérsről, az ország kiuzsorázásáról eltereljék a figyelmet. Nem tudjuk, hogyan és milyen feltételekkel kapták a hitelkereteket a Valutaalaptól, Világbanktól, Brüsszeltől. Hogy az ár nem kevés, azt sejtjük a titkolózásból. Sejtjük abból, hogy pár nappal korábban még igen erősen letolták Böszmeelnököt Brüsszelből, amiért az EU (aminek tagja vagyunk) gázvezetékét beáldozta valami orosz havernak, az orosz vezetékről megállapodva. Ez biztos, hogy magas (és titkos) árat jelent a hitelezésnél.

De mi nem felejtünk, Attila, Téged és Hazug Vezetődet, sem hazugságaitokat. Nem, nem.

És most nézzük, mit mondott Meggyes Tamás polgármester, forrásunk az ETV.

Meggyes Tamás polgármester válasza Nyíri Attila szocialista önkormányzati képviselő interpellációjára

"…a mi ilyen irányú összes kötelezettségünk nyilvános és tisztességes. Például a Munkácsy-kiállítás fegyveres őrzéséhez megfelelő kapacitású cég kellett. Lehetett volna ez más országos hírű cég is. Akkor szerződtünk ezzel a céggel, amikor még semmiféle botrány nem volt, tehát gondolom nem kellett volna előre tudnunk, hogy ebből botrány lesz."

...Oroszország a hajdani biztonsági övezetére újra igényt tart...

"Hogy a botrányért meg ki, hogyan felelős, azt meg bízzuk az időre. Én sokkal inkább úgy látom, hogy a nagy orosz medve megerősödőben van, és a KGB-s orosz államelnök után a KGB szerepe megnő Kelet-Európában. Van egy új Putyin-doktrína, miszerint Oroszország a hajdani biztonsági övezetére újra igényt tart. Biztonsági zónának tekint minket, és mint ilyet, gazdasági eszközökkel igyekszik meghódítani. Az ország legnagyobb cégeit oroszok, újsütetű orosz mágnások vásárolják föl.

Ezeknek a kapcsolata a KGB-hez, a szocialista államrend legfőbb támaszához elég erősen igazolható és kapcsolható. A MALÉV orosz tulajdonban van. A STRABAG-ot, ami osztrák cégnek tűnik, többségi orosz tulajdonnak tudhatjuk. Az OMV a MOL megszerzésére a Gazprom felkérésére törekedett."

...De nem ám a mi hazánkat!...

"Tehát egy orosz-osztrák harapófogó - mint 1848-ban – fenyegeti a magyar függetlenséget és magyar gazdaságot. Nem katonailag fenyegetnek bennünket, az az idő elmúlt. A katonák visszamentek és jönnek ugyanazok az arcok óriási vagyonokkal és nyelik le Magyarországot.

Azt gondolom, inkább az a baj, hogy Szilvásy úr meg a Nemzetbiztonsági Hivatal mintha a KGB uszályába került volna. Ehhez képest egy észak-atlanti orientáció, vagy éppen a MOL, vagy az OTP érdekében, mellett fellépő biztonsági cégek, ha úgy tetszik, a magyar nemzet szabadságharcosainak tekinthetők, nem pedig bűnözőknek."

Ne higgyenek a rágalomhadjáratoknak!

"De én azt gondolom, hogy ez a botrány nem úgy néz ki, ahogy néhány sajtótermék Önöknek tálalni akarja. Ne higgyenek ezeknek a rágalomhadjáratoknak! Szerintem egy olyan akciónál, ahol a titkosszolgálat, aminek egyébként titokban kéne maradni, látványos akciókat folytat, majd aztán a titkosszolgálati lehallgatásokat, ami csak a titkosszolgálatnak van meg, ha nem csak nekik van meg, akkor az katasztrófa, ha meg csak nekik van meg, akkor azoknak a szövegeit nem tehetik fel az internetre, mert az elég csúnya bűncselekmény.

 

 

Tehát nekem azt lehet olvasnom az interneten, hogy lehallgatott parlamenti képviselők miket beszélgetnek és ezek a képviselők nem kapnak értesítést arról, hogy a titkosszolgálat őket lehallgatja, ez szerintem olyan bűncselekmény-sorozat, ami vissza fog hullni Szilvásy úr meg néhány NBH-s tiszt fejére."

Honnan indultak a dolgok?

"Ne felejtsük el, hogy amikor Laborcz Sándort kinevezte Gyurcsány Ferenc az NBH igazgatójának, akkor a Fidesz bejelentette a hosszú távú távolmaradását a Nemzetbiztonsági Bizottság üléséről a Parlamentben. A NATO komoly biztonságpolitikai kockázatnak értékelte egy volt KGB-növendék NBH-s igazgatói kinevezését. Innen indulnak el a dolgok.

És azt hiszem, az sem normális, hogy egy pártelnök egy, az ő ügyében felvett CD-vel áll ki a nyilvánosság elé úgy, hogy előző nap ennél a cégnél tart házkutatást vagy lefoglalást az NBH."

A demokrácia vége: rémregény

"Ezek olyan összefüggések, amik a demokrácia végét jelentik, meg a titkosszolgálatok totális tönkreverését. Ugyanis a titkosszolgálatoknak a pártpolitikán felülemelkedve, mindig titokban működve van csak létjogosultságuk. Akkor tudják a nemzet érdekét szolgálni, hogyha az információikat, azoknak megszerzési módját, meg az összes konfliktust „titokszolgaként” tudják kezelni. Ami nálunk történik, az rémregény.

Inkább kérdezzék az állami vezetőket, hogy nem érzik-e, hogy egy banánköztársaság diktatúrájának utolsó rúgkapálásait, a megdöntésük előtti utolsó bűncselekményeket és gazemberségeket követik el, mert szerintem ez történik."

Nemzeti érdek, szabadságharc

"Az én szememben azok, akik például a MOL informatikai rendszerét az orosz vagy az OMV-s nyomulástól vagy éppen az OTP-t, ami egy magyar tulajdonú sikeres bank, Közép-Európa legnagyobb bankja, az orosz felvásárlástól védik, azok ennek a nemzetnek az érdekét szolgálják. Az az NBH, amelyik a magyar tulajdonú nagyvállalatokat odalöki az orosz tőkének, azt pedig nemeztáruló megközelítésnek érzem.

Ez az én véleményem, aztán akinek nem tetszik, majd tesz újra az én szerény személyem ellen, ahogy ez rendszeresen lenni szokott. De én nem félek kimondani az ezirányú véleményemet.

Fordítva ülünk a lovon. Az a katasztrófa, amit itt Gyurcsány úr megrendelésére a Nemzetbiztonsági Hivatal elkövetett, meg amit Szilvásy úr ámokfutása jelent ebben az országban. Az a katasztrófa.

A mi viszonyaink viszont tisztességesek, és minden tekintetben védhetőek. Nem is érzem kötelességemnek a magyarázkodást."

Mi sem. Úgyhogy most ide beteszünk egy verset...

 

 

Petőfi Sándor: Mit nem beszél az a német...

Mit nem beszél az a német,
Az istennyila ütné meg!
Azt követeli a svábság:
Fizessük az adósságát.

Ha csináltad, fizesd is ki,
Ha a nyelved öltöd is ki,
Ha meggebedsz is beléje,
Ebugatta himpellére!...

Ha pediglen nem fizetünk,
Aszondja, hogy jaj minekünk,
Háborút küld a magyarra,
Országunkat elfoglalja.

Foglalod a kurvanyádat,
De nem ám a mi hazánkat!...
Hadat nekünk ők izennek,
Kik egy nyúlra heten mennek.

Lassan, német, húzd meg magad,
Könnyen emberedre akadsz;
Ha el nem férsz a bőrödbe',
Majd kihúzunk mi belőle!

Itt voltatok csókolózni,
Mostan jöttök hadakozni?
Jól van hát, jól van, jőjetek,
Majd elválik, ki bánja meg.

Azt a jó tanácsot adom,
Jőjetek nagy falábakon,
Hogy hosszúkat léphessetek,
Mert megkergetünk bennetek.

Fegyverre nem is méltatunk,
Mint a kutyát, kibotozunk,
Úgy kiverünk, jobban se' kell,
Még a pipánk sem alszik el!

Pest, 1848. május

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomitukor.blog.hu/api/trackback/id/tr6742001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása