HTML

Esztergomi Tükör

Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!

Friss topikok

Linkblog

Az egyszerűség kedvéért

2008.11.15. 15:56 Esztergomi Tükör

Horváth-e a hibás? Kovács-e a hibás? Ilosvai-e a hibás?

Egy év – sok vagy kevés?

Egy egész oldalon fényesíti magát Kovácsék egylete, milyen jófej srácok ők, egy év hangoskodás után tudtak tartani egy érvényes alakuló ülést. Más egyesület egy év alatt sok mindent tud tenni. Például mi részt vettünk a város közösségének és nemzetünknek több ünnepén, így a kommunizmus áldozatairól, a trianoni békediktátumról, a sötétkapui áldozatokról szóló megemlékezésen, március 15-i, október 23-i ünnepségeken, Kovácsi-napon, halászlé-ünnepen, gyermeknapon, fesztiválokon. Úgy gondoljuk, ez a legkevesebb egy esztergomi polgártól.

Ahelyett, hogy otthon maradnánk, nemzetből és közösségből kirekesztetten. És nem szerveztünk külön ünnepségeket, elitosztag mivoltunkat hangsúlyozandó. Igaz, nekünk meg nem jutott eszünkbe, hogy lemenjünk a Szent Erzsébetes ovisok gesztenyepartijára, rászervezni egy saját rendezvényünket, ebben a PEE sokkal találékonyabb volt. Szerencse, hogy mi nem kedveljük a politikai pedofíliát.

Ilosvai a hibás

Nekem viszont csak nem fér a fejembe pár dolog ezzel az egész alapítással-alakulással kapcsolatban. Leginkább az: miért Meggyest vádolják a kudarcaikért? Jó, Bejó kitalálta, hogy mindenért ő a hibás, de nem gondoltuk volna ennyi látszatra okos emberről, hogy képesek a gondolkodás efféle nullfokára, alulmúlhatatlan ostobaságra. Hogy mindenre rámondják ők is: Meggyes a hibás. Persze, meg az én apukám olyan erős…

Mert ott van például az egyik tag, Ilosvai. Aki emellett még doktor. Megnéztük, jogászdoktor ő. Egyébként a Fidesz jóvoltából a Magyar Távirati Iroda felügyelő testületének tagja. A Fidesz jóvoltából, aminek elárulásáért egyébként éppen kizárják. Ja, míg el nem felejtem: ha rosszak a hírek, nyugodtan tessenek mondani: Ilosvai a hibás!

Szóval nem megy a fejembe, miért nem tudta a jogászdoktor úgy megoldani barátainak problémáit, hogy az jogilag helyes legyen. És miért kellett ehhez egy év? Én alapítottam már egyesületet, aztán egy végzős jogász barátunk beadta a papírokat, amire azt mondta a bíróság, hogy nem jegyez be minket. Erre én, a nem jogász, éppen akkor érettségizett, fogtam egy egyesületi törvényt, egy csomag papírt, tollat, két hetet gondolkodtam, egy hetet gépeltem, lett alapszabály, alakuló üléses jegyzőkönyv, még SzMSz, sőt etikai kódex is, és bejegyeztek minket.

Akkor mit tanulnak a jogászok az egyetemen, hogy nem megy nekik? Nem megy a fejembe. Lehet, hogy Ilosvai a hibás?

Kovács a hibás

Aztán a maratoni megalakulás okaként hozzák fel, hogy kellett egy tizedik ember (meg kilencedik, meg nyolcadik etc.), és nehezen találtak. Mert voltak, akiket lebeszéltek volna a csatlakozásról. Persze ez is Meggyes hibája. Na most nem megy a fejembe, hogy nem találtak tizedik embert. Esztergom 30000 lakójából? És még választást is akarnak nyerni. Akkor nem tíz embert kell találniuk, hanem sok ezret. Akkor ki lesz a hibás? Kovács a hibás? És ezek még csak az alapító tagok. Hogy lesz itt tagság?

Szegény Minarik: látszott, nem a fociért, hanem magáért a csapatért szervezi a Csabagyöngyét. Csak nem tíz kicsi Mosodásedebácsi lenne a PEE? De akkor mivégre nyomulnak, és mivégre szavaznának rájuk? Ezért a félresiklásért ki a hibás? Kovács, az elnök? Kovács a hibás?

Horváth a hibás

Olvastam még a Hídlapban, hogy mindenféle ajánlások és támogatások kellenek a belépéshez. Nem megy a fejembe, miért ennyire elitista-kirekesztő a társaság. A polgáriság nyíltságot, őszinteséget jelent, az összetartozás alapja ez, a közös és mindenki előtt együtt vallott hitek, együtt vállalt értékek. És nem az összezártság, a küldetéstudat és a nagy közös titok.

Akkor mi ez a kommunistaság? Mi ez a szabadkőműves-összeesküvős, titkolózó-szemfényvesztő valami, ez a PEE, amiről csak annyit tudunk, hogy kipróbált Meggyes-ellenes tüntetésszervezők, Népszabadságnak nyilatkozók, beruházás-akadályozók gyűlhelye?

Csodálatos, ahogy a Szent Erzsébet-igazgató Chalupa együttműködik Sitkuval és Naggyal, annak a Szent István Gimnázium-mozgalomnak a vezetőivel, amelyik mozgalom a „kiszorítottak minket a nővérek az épületünkből!” hamis vérvádjából született. Pletykák keringenek arról, hogy Horváth például együttműködött Misznéder Jánossal, aki jelenleg előzetesben ül, Meggyes Tamás házának felgyújtása miatt.

Ez sem tesz jót nekik, de ha a nép, amit ugye nagyrészt kirekesztenek a PEE-ből, elkezd kombinálni, hogy „akkor ugye benne van Tittmann néhány üzleti partnere, meg egy ügyvéd, meg építési vállalkozó, meg ugye Horváth, aki Misznéderrel, aki felgyújtatta a házat… húha! húha!”, az végképp nem tesz majd jót. Ezért ki lesz a hibás? Horváth a hibás?

Tessék választani!

Persze ezek csak kérdések, mert nem megy a fejembe az a sok okosság, ami a PEE-ből jön, áramlik felém, ahogy ők lemosolyognak szeretett városukra a Szenttamásról, tíz kicsi Kozsó, sőt Gyurcsok József! Néznek, és ettől jobb lesz. Egy évig alakultak, de most már nagyon meg vannak alakulva. Érzem, ahogy áramlik a PEE-ség, a titkos tudományok csarnoka nyílik.

Nem érdemlem meg őket, nekem csak az való, amit Kovácsék koncul vetnek a magamfajta csekélyértelműnek: Meggyes a hibás! Meggyes a hibás!

Nem érdemlem meg a választ a kérdésre: akkor, ha nem voltak megalakulva, akkor Kovács hogyan elnökösködött, képviselt, írt alá levelet a nevükben?

És azt hiszem, nem találgatok, hogy Horváth-e a hibás, Kovács-e a hibás, vagy Ilosvai-e a hibás, netán másik tag.

Maradok ott, ahol voltam.

Meggyes mellett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomitukor.blog.hu/api/trackback/id/tr42770457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása