HTML

Esztergomi Tükör

Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!

Friss topikok

Linkblog

Tensmán mondani, mi az a BéeSCé? és mi az az eMDéeF?

2009.02.23. 17:08 Esztergomi Tükör

Na, tanultunk valamit.

Jónás Dottore bejavasolt egy elnevezést. Mert az fontos. A név. Háthogynepersze, "BéeSCé", az volt olyan fontos Jónásnak. Előbb még a "diák" volt neki fontos, de mivel Meggyes ráhagyta, sőt támogatta, ráment a "BéeSCé"-re. Hogy akkor ne "diák" legyen. Mert a zeMDéeF "BéeSCé"-t akar.

Ez volt a tuttifasza hozzájárulása az egész frakciónak a város ügyeihez, 2009. február 19. anno. A Rendszerváltó Pártnak. Illetve: rendszerváltó pártnak. Akik egy rendészt nem bírtak nyugdíjba küldeni '90-ben. Hanem jól elcsalták a rendszerváltást.

Mi volt még napirenden, Dottore? meséld már el fejből!

És miért nem volt jó a "kiváló"? És mi az, amit a zeMDéeF hozzátett a testületi munkához?

Doki, mi az a "BéeSCé"? De nem ám telefonos segítséggel, hanem úgy alapból. Fejből. Normálisul, ugye, eMDéeFül.

"Normálisul, ugye, eMDéeFül"

Elárulom: a "bolognai folyamat" előtti képzési rendszerben nem volt ilyesmi, úgyhogy a diplomások közül azok, akik 2004-5 előtt szerezték a papírt, sem sokan tudják.

Dottore sem tudta, azt beszélik a városháziak.

És miért nem volt jó az eredeti javaslat? Lett volna, ugye, "kiválóság", vagy mi. Doki meg, ugye, ez a dolga, ellenzékből, jajveszékelt, hogy "dehát a díszpolgárság!". Tényleg azt hiszed, Dottore, hogy ez a dolgod?

"Ez-e a dolgod, Dottore?"

Meg az, hogy visongjál-sivalkodjál? Össze-vissza beszélj? Hazudozz? Egy elnevezéssel feltartsd a munkát? Ez a rendszerváltó párt ma, Esztergomban? Ennyit tudnak? Mert a Dottore nem tud semmit, ez alap, levettük a testületiből, az ETV online-on fent van, nézhesse bárki.

Mondjuk mi, akik úgy-ahogy értjük a magyart, tudjuk: a díszpolgárság kiválóság, de a "kiválóság" nem "díszpolgárság".

Ennyit érthetett volna Jónás, és nem röhögtette volna ki magát. Tudta, hogy milyen nevetséges? Ha tudta, akkor az a gáz. Ha nem, az inkább a zeMDéeF-nek gáz. De nagy gáz ám! 

"konkrétan egy sem jut eszébe"

Persze ne felejtsük el a további kérdést: és mivel járult hozzá a zeMDéeF az esztergomi önkormányzat munkájához? Én Meggyes helyett elszámoltattam volna: na, Dottore, mondja csak fel, mik is azok a javaslatok? És úgy égettem volna be, ahogy Nyíri "Ősösztön" Attila bukott bele a zeMeSzPé javaslatainak ismertetésébe. Hogy konkréten egy sem jutott a kis eszébe. "Hááőőőő, áőő", mondta, mint a helyi eMeSzPé Vörös Pákója. "Hááőőőő, áőő", az volt, javaslat meg sehol.

Szóval később Dottore fog-e ugatni, hogy mi lesz a zeMDéeFes javaslatokkal? amikor a többségnek (Fidesz-KDNP) a segítségét kéri egy-egy javaslatuk megszavazásához? Ez a zeMDéeF választóinak képviselete? Elkaszálni előre a javaslatokat, módosításokat? Mert inkább a rumli, a prosztóság, meg a "ne legyen diák, ha polgármester úrnak meg tetszik szavazni, inkább legyen BéeSCé, az úgyis annyira nevetséges, vállalhatatlan, hogy leszavazzák, és akkor jól besértődhetek", és jól meg is van a csinnbummcirkusz, meg a hír...

"elfogy a türelem és a hülyék iránti elnézés"

De Dottorénak kellett a cirkusz, hogy akkor "diák"! és hogy ha Meggyes "jobb a békesség" alapon azt mondja, "jól van", akkor legyen inkább "BéeSCé"! Mert van a hülyeségnek és a lustaságnak olyan határa, aminél elfogy a türelem és a teljesen hülyék iránti kötelező elnézés.

Jónás átlépte ezt a határt. Most is, meg korábban is. Fekete Dodival, például, aki a zeMDéeF helyi alelnöke. Pff! A rendszerváltó pártnak. Na, az gáz!

Már csak egy kérdésünk lenne Dottoréhoz: mi a tököm az az eMDéeF? de most tényleg...

"ez nem kérdés"

Ja, nem, még egy lenne: szajhaság a szeretgomon, misilapon, bejószájton publikálnia Dottorénak, a rendszerváltó párt helyi vezetőjének?

Ja, nem, ez nem is kérdés. Szeretném visszavonni a kérdőjelre vonatkozó javaslatomat. Szeretném javaslatomat pontra módosítani. A szöveg tehát ím-ígyen szól:

...szajhaság a szeretgomon, misilapon, bejószájton publikálnia Dottorénak, a rendszerváltó párt helyi vezetőjének. Pont.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomitukor.blog.hu/api/trackback/id/tr58961097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása