HTML

Esztergomi Tükör

Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!

Friss topikok

Linkblog

Nyíri és társai újra árnyékra vetődnek

2009.04.02. 21:31 Esztergomi Tükör

Na, Nyírinek itt lesz vége. A mélygarázs-nyomozási szenzációval, amit nagy nehezen öszekoholgatott az MSZP-s rágalomagytröszt, a RémTím.

Nyíri, mint tudjuk, jött-ment, kijegyzetelgetett ezt-azt, aztán nyomozás indult. Meggyes Tamás így írt erről a Hídlap múlt szombati számában:
„A városban sok mindent „sejtenek”. Azt vélik egyesek, hogy Nyíri vizsgálódása és az ügyészség nyomozást elrendelő határozata nem csak időben követte egymást. Ezt a vélekedést támasztja alá az is, hogy február első napjaiban kaptam választ a rendőr-főkapitánytól. Gorgosilits Fábián ebben a levelében írta le, és ekkor értesültem róla, és az üggyel összesározni kívánt bizottsági tagok, hogy az eljárást 2008 augusztusában indította a megyei főügyészség – egy Nyíriékhez közel álló internetes portálon azonban már jóval ezelőtt a tájékoztatás előtt cikk jelent meg arról, hogy „jelenleg is folynak ügyészi meghallgatások”. Magának az ügyészségnek a szerepére is ekkor vetült fény, addig az önkormányzatnál úgy tudták, a rendőr-főkapitányság szintjéről indult a nyomozás. A Nyíriéket támogató honlap erről természetesen már jóval előbb tudott.” (a Hídlap elrontott számszemélyét javítottuk, a jelentésen nem változtattunk, Nyírin meg változtatni, de és pláne javítani meg lehetetlenség)
Aztán erre jött ez tegnap:
Semmiféle bűncselekményt nem követtek el
Ártatlanok voltak az esztergomi tisztviselők
Esztergom Város Önkormányzatának sajtóközleménye, 2009. április 1.
Semmiféle bűncselekmény nem írható az esztergomi önkormányzati bizottság tagjainak terhére. Ezt állapította meg a megyei főügyészség határozata, amit ma vehetett át a városi önkormányzat Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottságának három tagja. Az eljárást megszüntető határozat kimondja: bűncselekmény nem történt, a tisztviselők sem hivatali visszaélést, sem hűtlen kezelést nem követtek el.”
Úgyhogy a leendő MSZP-s képviselőjelöltnek lépnie kellett, mert egy MSZP-s képviselőjelölttől azt minimum elvárják, hogy egy koholtvádas ügyet megcsináljon, ez nem is vizsgakérdés a Köztársaság téren, csak a beugró, hogy a jelölt leülhet-e egyáltalán, vagy mehet négy évig a helyi képviselőség, cégvezetés és állami pénzek maradékának lopkodása keserű kenyerét enni, a mi keserű kenyéren a Fidesz-politikusok utáni kémkedés, alaptalan feljelentgetés csak a fűszer.
(És ahogy egy önkormányzati közlemény kérdés formájában fogalmazott: „politikai megrendelésre dolgozik az ügyészség?”, de ezt a zárójelet most és egyelőre bezárjuk.)
Nyomta már szegény hülyegyerek a mélygarázs-mantrát a testületben is, és sikerült megtalálnia Szénási Gábor értékbecslőt. Nem tudni, hogyan, de visszavonatta vele a szakértői értékbecslését, nosza, ki is osztogatta a testületi ülésen, és belekiabálta a kamerába is.
 
Pojáca. Mintha nem normális emberek néznék a televíziót. Mintha nem normális emberek élnének ebben a városban, csak olyan hülyék, akiket egy Nyíri átverhet.
 
Na, nézzük, mi lenne a számolgatások eredménye, ha Szénási Gábor tényleg visszavonná a szakértői értékbecslését. (Most hagyjuk, hogy egy nem kevés pénzért kifizetett, bonyolult számításokat tartalmazó szakmunkát vissza lehet-e vonni egy levéllel, meg hogy ilyenkor kellene-e Szénásinak visszafizetni valamit a díjából.) A szakértői anyag megjelent a Hídlapban (2008. május 24., Parkolásból politika, 4. oldal)
 
Előbb a teljes értékbecslési táblázat:
SZAKÉRTŐ                                                                          KAPOTT ÉRTÉK (nettó)
 
 
SÁTORI SÁNDOR                                                                    1,451 milliárd Ft
egyetemi adjunktus, okl. szerkezetépítő- és
gazdasági mérnök, okl. igazságügyi szakmérnök és
szakértő, okl. ingatlan-szakértő
 
 
KRIZSÁN KÁLMÁN                                                                  2,169 milliárd Ft
kamarai etikai-fegyelmi bizottsági tag,
okl. építészmérnök, tervező szakértő,
okl. igazságügyi építésügyi szakértő, és
RADZIK KÁROLY
okl. építészmérnök, felsőfokú ingatlanforgalmi
értékbecslő
 
 
SZÉNÁSI GÁBOR                                                                    1,342 milliárd Ft
magánszakértő, okl. építőmérnök,
okl. igazságügyi építésügyi szakértő
 
 
ÁTLAGOSAN NETTÓ                                                               1,654 milliárd Ft
 
ESZTERGOM ÖNKORMÁNYZATI                                           1,4 milliárd Ft
MÉLYGARÁZSA NETTÓ
 
KÜLÖNBÖZET NETTÓ                                                            254 millió Ft
(ennyivel vásárolja az önkormányzat
olcsóbban annál az árnál, ami az
értékbecslések átlagolásával adódik)
Namost akkor Szénási nélkül: 
SZAKÉRTŐ                                                                          KAPOTT ÉRTÉK (nettó)
 
SÁTORI SÁNDOR                                                                    1,451 milliárd Ft
 
KRIZSÁN KÁLMÁN és                                                             2,169 milliárd Ft
 
RADZIK KÁROLY
 
ÁTLAGOSAN NETTÓ                                                                1,81 milliárd Ft
 
ESZTERGOM ÖNKORMÁNYZATI                                            1,4 milliárd Ft
MÉLYGARÁZSA NETTÓ
 
KÜLÖNBÖZET NETTÓ                                                              410 millió Ft
 
Most akkor mi van? Nyíri, hol vagy, miért nem válaszolsz?
 
Jön megint Nyíri borzasztó nyekegése, mint tavaly az ETV-n (sajnoshálisten újabban nem meri megmutatni arcát a kamera előtt), ahol és amikor rábizonyították, hogy összevissza hazudott a Prímás-szigeti építkezésről, hogy nincs is építési engedély, aztán de volt. Már nagyon várjuk.
 
És azt is szeretnénk megkérdezni az összes, minket és az esztergomiakat hülyének néző MSzP-stől, hogy ők mind annyit loptak, hogy egy összegben kápéra vették meg a lakásukat? Mert akik nem ilyen szemét gazdagok, mint menővállalkozó Nyíri (jó, ne legyünk sablonosak: vannak rendes, dolgos vállalkozók, nem közéjük tartozik Nyíri, és vannak olyanok is, akik össze-vissza privatizálgattak, MSzP-skedtek, simliztek, na Nyíri éppen ilyen), azok mind tudják: amíg a lakásra felvett hitelt vissza nem fizeti valaki, addig a hitelét adó bank jelzáloga rajta van az ingatlanán. Vajon miért lenne másként ez az önkormányzatoknál?
 
Na, persze nem mindenkinek vannak hétköznapi bajai. Ezért nyomták ránk a szocik Nyírit, ahogy most országos szinten Bajnait akarják a nyakunkba ültetni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomitukor.blog.hu/api/trackback/id/tr961042689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása