HTML

Esztergomi Tükör

Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!

Friss topikok

Linkblog

Újabb hazugságorgiát tartottak a kizártak

2008.10.18. 18:50 Esztergomi Tükör

Magyarul: megjelent Horváthék lapja. Nézzünk bele, ne hagyjuk ki a tanulságok eme kincsestárát.

Kezdjük mindjárt az elején: Schmitt Pállal, Tóni atyával hitelesíteni a szeretgomot éppoly baknak lövése, mint Bejó Gábor elmélkedése a Fidesz nevében a jobboldalról. (Tetszik érteni: Bejó. Tetszik érteni: elmélkedik. Tetszik érteni: a Fidesz nevében. Tetszik érteni: a jobboldalról.)

Jó, utóbbitól jobban ráz a hideg. Aztán meg a nevetés.

Hát nézzük, miket is írogat ez a csődbe ment pólóboltos.

Átáll vagy ágál? Pénzért mindent - és bármit

Először is Esztergom jobboldaliságát ismeri el. Persze, most neki a vesztes balról kell átevickélnie, mert minden rendes ember tudja, kik és miket írogatnak on-line a szeretgomra. Átáll? Nem, nem. Dehogy áll ő át. Csak ágál annak érdekében, akitől a pénzt kapja.

Esztergom "többre hivatott..." Ó, hát persze. És ki hozná ki belőle ezt a többet? Kovács Gábor? Az a Kovács, aki azt a jó sokat sem hajlandó elismerni, amit a Fidesz-KDNP vezetésű önkormányzat tesz.

                             Aki eltagadja a Szent Miklós Program sikerét, miközben a gyerekei ingyen járnak a Zeneiskolába,

                             aki eltagadja a Szent Miklós Program sikerét, miközben a gyerekei ingyen járnak az Aquaszigetre,

                             aki eltagadja a Szent Miklós Program sikerét, miközben a gyerekei év elején 5000 forintot kapnak,

                             aki megakadályozná a Fürdő Szálló-programot, pusztán mert ő nem képes átlátni azt, annyit sem lát, hogy munkahelyek jönnek létre, hogy lesz hol megszállniuk a vendégeknek, hogy megújul Magyarország egyik legrégebbi szállodája, hogy sokadszorra sem érti meg, nem szorulnak ki az úszni vágyók a Szent István Fürdőből,

                             aki a megszüntetésről terjeszt rémhíreket, amikor a Zeneiskola fűtését korszerűsítik, az elmaradt termeket fejezik be 60 milliónkból.

Ez a Kovács.

És Bejó szerint impotencia és látszatintézkedés

                             a Szent István Gimnázium működésének biztosítása,

                             közel 200 utca aszfaltozása, burkolatának felújítása,

                             többezer család, háztartás rákötése a szennyvíz-csatornára ingyen,

                             a Bánomi Áttörés,

                             az Aquasziget, ami a nyitás utáni második évében nyereséges,

                             az Északi Kanonoksor,

                             a felújított Széchenyi tér, szoborcsoportjával, szökőkútjaival,

                             a nyugdíjasoknak adott 5000 forint,

                             három szállodaépítés (amik közül legalább egyet az ő favoritja, Kovács megakadályozna),

                             a bővülő Ipari Park,

                             a letelepedő üzletek,

                             a Mária Valéria híd, a Nagy-Dunai elkerülő út, a Szent Erzsébet híd, a felújítot Árok utca, a Hősök terei körforgalom,

                             az új mentőállomás és ügyeleti központ...

Ó, hát a demokrácia...

...nem megy Horváthéknál. Na, majd Britanniában nézzen körül jól. Megy viszont a feudalizmus. A pénzes úrnak vazallusa van, az megtesz neki ezt-azt. Például írogat. Még nem kapitalitzmus ez, mert a minőség nem fontos. Vagy csak Misi nem tud különbséget tenni jó írás és rossz írás között. Bejó nagy-nagy szerencséjére.

 

 

Szerinte "a vezetés az őt hatalomra juttatókkal szemben politizál" - ahelyett, hogy végigtekintene kudarcaik sorozatán, kezdve mindjárt az érvényességi küszöb ötödét sem elérő népszavazást a főtérről és a Lőrinc utcáról, de nézhetné a Gyarapodás Program felgyorsításáról tartott népszavazást is, ahol érvényesen és elsöprő többséggel szavaztak arra az esztergomiak, amit a "velük szemben politizáló városvezetés" javasolt nekik.

Ja, és még annyit: Esztergomban 2006-ban minden választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték a képviselői mandátumot. Hogy ez hogy tud fájni Bejónak, látjuk: hazudni sem restell, letagadni a nyilvánvalót. Hát hogyan fogadja a nép, ha vezetője szembeszáll akaratával? Egyre emelkedő szavazatszámokkal? Mert a jelenlegi vezetés bizony egyre többet kap.

Nemcsak szavazatokban. Erről Bejó és Cserép honlapja, Horváth Misi pénze, Kovács Gábor exhibicionizmusa, és apró trükkök százai, amiről nem kell tudnunk, gondoskodnak.

Óvakodj a törpétől!

"...mi, Fideszesek" - szól a legnagyobb hazugság. Bejó sosem volt fideszes. Amit ő művel, simán beszivárgás, szabotázs. De amit Horváth tesz, ahogy a Bejó-újságot finanszírozza, na az már árulás. Amit Kovács, aki partnerré fogadja őt, aki segítséget kap és ad, az az árulás. Horváth és Kovács nem képviselt semmiféle véleményt, ötletet a Fideszben. Magukat sem képviselték. Nekik párt-társaik, benne majdnem az összes képviselő a polgári oldalon, büdös volt ahhoz, hogy közéjük üljenek. Hogy beszéljenek velük.

Vajon hogy viselkednek majd a rájuk szavazókkal? Hogy Horváth hogyan él vissza a Vállalkozók Pártjára adott voksokkal, szavazói jóhiszeműségével, látjuk. Már írásba is adta, hogy ő bizony nem jár testületi ülésre. Hát jó képviselőt találtak maguknak, mindhatjuk.

Igazat is! Valódit is! De legalább a nyilvánvalót!

Követeljük Bejótól. "Valódi tettek, valódi párbeszéd kellenek"  demagógoskodik Bejó. A tettekről már írtunk, a további tettek sem piskóták, 3 és fél milliárd (3 500 000 000) forintos fejlesztési programot javasolhatott Meggyes Tamás a képviselőknek tegnapelőtt. Lehet nézni a tévében. Mert az emberek még több járdát akarnak. Még több utat akarnak. Azt minden másnál jobban akarják. Hát erre költik a beruházásra tervezett és előteremtett pénzt.

Hogy miért volt ilyen magabiztos Meggyes? Mert a döntés előtt kérdőívek ezrei érkeztek vissza, valódi kérdésekre valódi emberek válaszaival arról, mit kezdjen a városvezetés a pénzzel. Mert előtte tucatnyi fórumot tartottak valódi, választójukhoz érdeklődéssel forduló képviselők, olyanok, akik megkérdezik választóikat, olyanok, akik képviselik őket. És a fórumokon megkérdezték: mit szeretnének? Ahogy korábban már nem egyszer kaptunk levelet Meggyeséktől. Kérdésekkel.

Nem elég a propaganda, akármilyen jól is esik Bejónak

Horváthéktól csak propagandát kapunk, Horváthék pénzéből, amit a kormányzat küld nekik tíz-, százmilliószámra. Persze a mi pénzünk, akár örülhetnénk, hogy kicsit viszajuttat belőle Misi az ő szeretett népének.

A jobboldal nagy belső reneszánszának élén Bejó szerint Horváth áll. Vicces, mert ahogy elnézem őket, néhány régi MSZP-s ellenfél és néhány hirtelen öntudatra ébredt figurán kívül nem látni igazi jobboldaliakat köztük, körülöttük. Olyanokat, akik tettekkel és megjelensükkel részt vennének a Fidesz munkájában. Hangsúlyozom: a munkában.

Olyanok, akik kezdeményezték Horváth, Kovács kizárását. Nem Meggyes Tamás a Fidesz, és nem a Fidesz Meggyes Tamás, akármit is jelentsen ez a mondat (Bejótól vettük). Éppen nyolc tag aláírása van a kizárást kezdeményező iraton. Mellettük áll a tagság. Éppen hárman lehetnének, akik nem. A kizártak. Lehetnének, mert például a Fideszről, az új jobboldalról szóló viccfüzért Bejó Gábor jegyzi. A Fidesz nevében írva. Aljasság ez, véleményem szerint.

"Jön még majd új, s még újabb, hát várd a csodát!"

Új jobboldalról, szakadó jobboldalról ír az, aki...  kicsoda is? Szervezet, szervezetek, szervezett tagság, bármilyen tagság áll mögötte? Nem. A jobboldal véleményének hogyan adhat hangot? Zavart érzek az erőben... illetve a szellemben, most éppen Bejó szellemében. Aki egyszer a demokráciáról értekezik, aztán hirtelen a többség és a Fidesz nevében kezd beszélni.

"...vannak valódi Fideszesek..." - bizony, vannak. Bizony vannak olyanok, akik nem hagyják, hogy Horváth pénzén és az oldalvonalon túlról anyázzák őket. Bizony, hogy vannak, akik tucatjával csatlakoznak Kovács kizárási indítványához. És bizony ezek mind-mind nevetnek Bejó naiv listáján. Rendben, induljanak el. Fussanak neki. Lesz hozzáfűzni valóm.

"Lájtossat vagy normálossat?"

"Így normális" - szól, és nekem mégis egy hímveszőlógatós kép ugrik be, egy normális képviselőről, aki annyira kellett a legnormálisabb pártnak (ami egyébként a legkisebb rekordjára is esélyes), annyira, hogy inkáb a kertszétrombolós, meztelenkedős, rendőrnek ugrós előéletéhez igazították saját (mondjuk addig is elég ramaty) etikai kódexüket. És aki persze a Fidesznek nem kellett, a frakcióból is kiebrudalták. De hát mi, fideszesek, márcsak ilyen buták vagyunk. Nem kell nekünk a tuti, a szupi.

Majd elszomorkodunk Misiék nélkül valahogy. Elég nekünk, butáknak, hogy csak 2003 és 2007 között 236 334 forinttal nőtt az Esztergom egy lakosára jutó vagyon. hogy ez elérte az 1 millió 444 ezer forintot.

Pár dolog még Bejóról és Cserépről

Bejó barátja Rafael, Rafael famulusa Bejó. Az a Rafael, akit a titkolózó kórházvezetés, sőt egyes-egyedül Sólyom Olimpia vett fel a Vaszaryba sajtósnak. Az a Sólyom, aki 640 milliós tartozást trükközött-titkolt el a fenntartó, az önkormányzat, a Város elől. Az a Rafael, akinek amúgy újságírói kötelessége lett volna sine ira et studio, vagyis elfogultság nélkül beszámolnia városunk eseményéről. Hogy Sólyom és Tittmann in flagranti találtattak az újságjában, MSZP-s rendezvényt támogattak a kórház, vagyis Esztergom, vagyis a mi pénzünkből, már írtunk.

Cserepet pedig nem más látta egy, az NBH-ról kisétált figurával sutymorogni, mint Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke. Milyen információkat juttat el Cserép és kinek? Milyen utasításokat kapott? Gondolom, nemsokára magunk is rájöhetünk, ha megkapjuk Horváthéktól az újságot. Ők már a kormányzati támogatást megkapták.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomitukor.blog.hu/api/trackback/id/tr10720453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása