HTML

Esztergomi Tükör

Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!

Friss topikok

Linkblog

Ma elindult az Esztergomi Tükör on-line

2008.09.22. 14:24 Esztergomi Tükör

 

Köszöntjük az olvasókat

 

Kezdjük mindjárt azzal: az esztergomi szocialista vezetők újraindított propagandahadjáratával kapcsolatban minden cikkhez fűzött kommentárunkat úgy kezdhetnénk:

Kedves Helyi MSzP-s Vezetők!

Agyonismételt és cáfolt állításaikkal alig tudunk valamit kezdeni, újságjuk csak feleslegesen terheli a postaládákat.

Mivel megszólítottak minket, mégis kénytelenek vagyunk válaszolni Önöknek. Legyen elég a tények sorolása.

Az is elég kínos Önöknek, akiket hazug emberek vezetnek, ráadásul aljas kémkedési és kampánystratégiákat használnak. Sejtettük, hogy Ujhelyi és Nyakó Istvánok lelepleződése valójában az Önök aljas kampányának újraindítása.

Mi mégis és újra azt javasoljuk: hagyják abba a köz zaklatását, a szemetelést. Hagyjanak fel az Ez Vanokkal. Hagyjanak fel az Esztergom ellen politizálással.

És most nézzük, mit hazudtak Önök, és mi az igazság!

 

Amire büszke az esztergomi MSzP: mínusz 127 millió Esztergomnak

Az esztergomi szocialista vezetők büszkén, Ez Vanjuk címlapján dicsekednek azzal, hogy 127 millióval kevesebb normatív támogatást kapott városunk.

Brávó, esztergomi MSzP. Ha erre büszkék vagytok, akkor tényleg nincs mit kérdezni Tőletek. Kérdeznénk azt, hogy mi az, amit szégyellnetek kellene?

Tapsoljuk meg őket ezért, és tegyük hozzá: Gyurcsány a hibás. Hibás ezért még Tittmann János dorogi polgármester, MSzP-s országgyűlési képviselő.

Nem a mi 127 milliónkért csupán, hanem azért az őrült ámokfutásért, amit a kormányzat elkövetett. Tittmann szavazatai nélkül nem kevesbíthették volna a normatívákat, de nem gyilkolhatták volna halomra az egészségügyi ellátást, nem kellene bezárni, összevonni a kisiskolákat.

Nélkülük nem lennének titkosszolgálati botrányok, sem százmilliárdos tékozlások, eredmények nélkül.

Mindezért Tittmann tehát a hibás, és hibás a tétlen Winkfein, akinek fontosabb a listás képviselőség, mint szülővárosának érdekei. Különben miért szavazott volna meg minden Gyurcsány-előterjesztést?

A számok nem hazudnak

Vessünk csak egy pillantást a dicsőségtáblára, amit az esztergomi szocialista vezetők sajátjukként publikáltak propagandakiadványukban.

 

 

Körtét az almával?

Elemi iskolás matematika- (számtan-) órákon mondja ezt a tantónéni. A jelek szerint Láposiék nem figyeltek ez elsőcében.

Az rögtön látszik, hogy a támogatások nagy része „elment” az önkormányzat mellett. Egy-egy alapítvány, vagy a főegyházmegye, netán a különböző cégek, vállalkozások nem Esztergom önkormányzata. Zavart keltő, hogy olyan összegeket is az „Esztergom városához” sorol a tendenciózusan hamisító felsorolás, mint a Prímás pince támogatása, ami szintén nem Esztergomé. Természetesen a kistérség más települései sem Esztergom.

Arányosítás MSzP-módra

Ha mindent összeszámolunk, (felfelé) kerekítve mindössze 1 milliárd 973 milliós a 2004 és 2008 közötti összeg. A szocialisták 6 milliárd 180 milliójának még a harmada sem (32%). Miközben Esztergomban él a kistérség 57 ezer lakójából 30 és félezer (53,5%). A nem esztergomiaknak 205 ezer forint jut fejenként, az esztergomiaknak csak 65 ezer.

Kincs, ami nincs

Ebből ráadásul a Belváros-programot Európai Uniós források finanszíroztak, ahhoz az MSzP-nek (hála Istennek) nem lehetett köze. (Zárójelben: erre a felújításra mondták azt 2006-ban, hogy miatta veszíti el Meggyes a választásokat. Meg is tettek mindent a jó hangulatért: forgalmi rendes tüntetés, népszavazás, interpellációk a Széchenyi térre történő behajtásért, a téren keresztül hurcolt halottakról terjesztett rémtörténetek stb.). Az Aprófalva Bölcsőde 238,8 milliójához sem volt közük. És az Ipari Parki fejlesztések 420 milliójához sem volt.

Hol lobbizott Winkfein, Tittmann ezekért a pénzekért? Tessék, mondják meg, hol volt az ő segítő szándékuk?

Kétarcúak: amíg lehet, ellenzik és akadályozzák, ha megcsináljuk, lenyúlnák

Annak ellenére nem volt, hogy a pénzekről ítélő szervezetekbe menekítették az összes egykori megyei és önkormányzati szocialista vezetőt, miután 2006-ban elveszítették az önkormányzatokat.

Nyolc kertvárosi utcát indítottunk a pályázaton. Ebből csak egyet hagytak nyerni az MSzP-s irányítású Regionális Fejlesztési Tanácsban. Talán csak nem azért, mert Kertváros 2006-ban „rosszul szavazott”, és Winkfeinék helyett Pócsföldi Józsefet (Fidesz-KDNP) és Kálmán Sándort (Fidesz-KDNP) juttatva az esztergomi képviselő-testületbe?)

Ez az 1 milliárd 60 milliónyi „EU-s pénz” miért került Láposiék érdemei közé? Hát persze, az egyébként általuk folyamatosan támadott fejlesztésekkel már lehet dicsekedni. Miért ne hazudnák maguknak akkor? Másuk sincs, csak a gyurcsányi légvár-technika. Csak el ne tessenek hinni nekik.

Körülbelül 650 milliót pedig még nem vehettünk fel, hiszen a programok még csak most kezdődnek.

A szocialisták állítólagos érdemei a mi hátrányunk

Nem így terveztük őket, hanem sokkal korábbra. Csak a szocialisták nem voltak elég gyorsak. Az ok egyszerű: visszatartják a pénzeket, késleltetik a jó pályázati programokat. Éppen pénztelenségük miatt tartják vissza az önkormányzat jó programjait. Vagyis Esztergom fejlesztését. Vagyis minket, esztergomiakat.

Csak Esztergommal együtt sikerülhet!

Hozzátennénk még annyit: a 600 milliós belvároshoz majdnem félmilliárdot tettünk a sajátunkból. A Bánomi áttöréshez még 700 milliót kell tennünk (ez a teljes költség 3/4-e, de lehet, hogy 4/5-e lesz a „saját pénzünk” aránya. A hamarosan kezdődő útfelújítások „állami” 55 milliójához pedig 85 milliót adunk.

Fosztogatásban továbbra is jók az MSzP-s vezetők

Végül szeretnénk megkérdezni: vajon az Esztergom-Kertváros felé irányított teherforgalommal megkímélt dorogi főút további fejlesztéséhez miért és hogyan tudott Tittmann újabb állami pénzeket szerezni (új sávok, új szökőkutak), miközben Esztergom a Bánomi áttörésen kívül pénzelni kénytelen a Rákóczi tér átalakítását is. Ami ugye állami főút. Mégis majdnem 60 milliót kérnek érte, hogy a Gyurcsányék által kifosztott és elzüllesztett állam szervezetei elvégezzék a régóta szükséges átalakításokat.

Szubjektív szerkesztőségi szösszenet

Eltelt pár év azóta, hogy Meggyes Tamás jelezte a helyi szocialistáknak: ha felhagynak a botránypolitizálással, hecckampánnyal, helyet biztosít a komoly döntéseket hozó testületekben, egyeztetni kíván a testületi ülések előtt.

Talán ezért, talán másért, de lekerült napirendről az Ez Van, elmaradtak az utcai sajtótájékoztatók. Aztán mégis egyre többször szónokolt Nyíri és Winkfein a testületi üléseken a demokrácia hiányáról. Az „egybeszavazásról” – amit éppen velük egyeztettek az ülések előtt. Arról, hogy leszavazzák őket – miért, talán a demokrácia a kisebbségi kormányzatot jelenti? (A kérdés aktuális az országos politikában is, most csak annyit jeleznénk, hogy a polgári oldalnak az önkormányzati választási szabályok szerint egy, maximum két fős többsége lehet a testületben. A Fidesz az elérhető legtöbb képviselői helyet szerezte meg. A kompenzációs-listás rendszer így korlátozza a valódi önkormányzatiságot. Van olyan „listás” párt, amelyik annyi szavazattal juttat két képviselőt a testületbe, ami egy egyéni választókerületben kevés lenne a győzelemhez is.)

Aztán mégis előhalásztak jópár ürügyet, amivel feljelentgethettek újra. Aztán mégis elharapóztak az ellenséges portálokon a nyilvánvalóan Nyíri, Winkfein, a velük szövetséges Miavecz, majd a társukul szegődött Horváth megnyilvánulásai. Létrejött egy áljobboldali, műpolgári csoport is, aminek tagjait a Meggyes Tamást egyöntetűen támogató valódi jobboldal, igazi polgári politikai erők javaslatára és támogatásával a városi bizottságokba delegálták a 2008-as választást követően.

Természetesen ahogy ők fordítottak köpönyegükön, a jobboldal támogatása megszűnt mellettük. A bizottsági tagságukat megszüntették. Politikai hovatartozásukat jelzi (egyben árulásuk beismerése), hogy a szocialista pártlap emelte fel szavát a kipenderítésük ellen.
Köszönjük szépen, így legalább már nem nekünk kell bizonygatnunk, milyen összefüggésben áll a Kovács Gábor-féle szervezet (benne Horváthtal, Erőssel, Varga Ernővel) és a baloldal, Láposi, Nyíri, Winkfein.

Aztán újraindították az Ez Vant. Mert a többi lapocska, röpirat, szórólap már nem elég, az áljobboldal álpolgári magazinja kifulladt. Most persze erős a kényszer. Míg a parlamenti alkuknak, az MDF-nek és az SzDSz-nek köszönhetően uralmon maradtak, talán már csak napjaik vannak hátra. Megjött hát az ukáz Pestről: újra nyomni kell a sikeres helyi polgári vezetők elleni kampányt, mert ha most buknak, akkor elveszítik az egyéni körzeteket is.
Ettől meg Tittmann és a szolgálatában álló esztergomi MSzP-s vezetők nagyon félnek. Őket az igazság és az itt, Esztergomban élők érdekei mindig hidegen hagyták, ők a számonkéréstől és a bukásukkal bekövetkező esztergomi napfelkeltétől mindig féltek. Félhetnek is, mert mindenért számonkérjük őket.

Ezért lett a Tükör on-line.

Ki kinek a társa?

Láposi „Kolumbán és társai” ügyről dölyföl az újraélesztett Ez Vanban. Túl azon, hogy ilyen ügy nem létezett, számtalan igaztalan váddal szembesül, aki végigolvassa a pártnő cikkét.

Most csak annyit: Láposi állítása szerint mindaz, amit a szockerek állítottak „sajtótájékoztatójukon” igaz, beigazolódott. (Mellesleg a sajtót az a Rafael képviselte, aki miatt a 24 Óra már helyreigazításra kényszerült a Szent István-ügyben megjelent hazugságai miatt, és aki miatt ugyanennek a lapnak el kellett ismernie, hogy megsértették a szavazás demokratikus jogi normáit a „Széchenyi tér-Lőrinc utca–népszavazásnál).
Nos, nem, nem igazolódott be, sőt éppen az ellenkezője igazolódott. De vannak olyan lovak, amelyeknek a jobb teljesítmény érdekében szemellenzőt kötnek a fejére. Látni nem lát, de jobban húz. Valami ilyesmi történhetett a helyi szoci vezetőkkel is.

A hamisságért majd akár a demokratikus bíróság előtt is felelnie kell Láposinak és lapocskájának egy helyreigazítási eljárásban. Persze magában a „Láposi és társai” rágalmazási ügyben is felelni fognak, ha lesz bíró, aki szembe mer szállni a szocikkal. Szerencsére már nyomozóban és ügyészben láthattunk erre néhány példát.

De vissza Láposira: abból, amit állítottak, máig semmi sem igazolódott be.

Azt mondták: a fürdő nem fog felépülni – a fürdő felépült.

Azt mondták: a polgári képviselők hűtlenül kezelték a város pénzét – soha semmilyen eljárás nem talált rá bizonyítékot, pedig pénzügyi, szakmai és nyomozóhatóságok és szervezetek tucatnyi vizsgálatot folytattak a fürdő ügyében. Csomor, az előző jegyző, aki most a Láposi nélkül maradt testület tagjai közül Nyíriék támogatását élvezi, szintén tett feljelentést. Az ügyet kivizsgálták, semmit nem találtak. A fürdő elszámolását a támogató felülvizsgálta és elfogadta. Láposi mégis folytatja, mint elakadt lemezről, újra bugyborog belőle a régi nóta.

Azt mondták: a támogatást elveszíti a város – nem, minden részletet megkaphattunk, nem a szőröző támogatónak, hanem a pontos és a terveknek mindig megfelelő elszámolások és ütemezés miatt.

Azt mondták: másra szánt és kapott pénzeit is a fürdőre költi a város – sem a fürdő elszámolása során, sem a Kanonok sorral kapcsolatban nem történt ilyesmi, az ezt bizonyító összefoglalókat az önkormányzat nyilvánosságra hozta, a fürdőelszámolás átesett az ellenőrzéseken.

Azt mondták: a fürdőt nem lehet nyereségesen üzemeltetni – a fürdő tavaly nyereséges volt.

Azt mondták: a fürdő vize hideg – a fürdő vizét nem kell jobban melegíteni a többi magyarországi fürdőénél.

Azt mondták: a fürdő vize alkalmatlan gyógyvíznek, gyógyászathoz – amikor ezt mondták, a víz már ásványvíz-minősítésű volt, azóta megkapta a gyógyvíz-minősítést.

Azt mondták: soha nem lesz elég vendég a fürdőben – a fürdő adott időszakos forgalma 2007-ben a 2006-os 116 %-a volt, idén első félévben pedig a tavalyi 160 %-a.

Persze ezt az impozáns és dinamikus növekedés is lehetett volna jobb. Például ha a politikai ellenzék egyes tagjai nem terjesztenék hamis állításaikat a fürdőről.

Felszólítjuk a helyi MSzP-seket: hagyják abba a támadásokat a fürdő ellen. Ismerjék el már végre: megakadályozni hála Istennek nem tudták a fürdő megépítését. Ne szórják a fürdőre rágalmaikat, mert csak azt érhetik el, hogy az elriasztott vendégek, az elmaradó utazásszervezők, a távolmaradó egészségbiztosítók, a betegüket nem az Aquaszigetre beutaló orvosok miatt kisebb lesz a nyereség a vártnál, hogy többet kell reklámra költeni a sötét ellenpropaganda miatt.

Pedig a fürdő Esztergomé, haszna (ami kicsi még, de gyorsan nő) szintén a miénk. Lehetett volna több tavaly, lehetett volna tavalyelőtti első évében kisebb a veszteség, sőt talán már akkor örülhettünk volna nyereségének. Hogy nem így lett, tehet róla Nyíri, Láposi, Miavecz.

(Most egy pár szót, ha a Nyájas Olvasó megengedi, arról a szocialista szólamról, hogy az iskolai úszástanítási órákkal és az óvodásoktól a középiskolai évekig tartó úszásórákkal akarja Esztergom feltupírozni a fürdő mérlegét, hogy adófizetői pénzből pótolja a veszteséget nagy titokban. Röviden: ez is csak Láposiék propagandája. Bővebben: az úszásórák kiterjednek minden esztergomi diákra, az úszásórák a Szent Miklós Program része. Annak keretében hozta létre Meggyes Tamás javaslatára a polgári városvezetés. A megvalósítást a fürdőre bízta. A ráfordított pénz, ez a fürdő árajánlatából kiderül, a szervezést fedezi. Vagyis az úszásoktatók, úszómesterek díjazását, mert több kell belőlük, több időre, amikor ott vannak a diákok, gyerekek. A buszok díjazását, mert a srácok jó részét az intézményekből és oda vissza busszal kell szállítani. A fürdő pluszköltségeit, amit nem akarna áthárítani a többi vendégre. Ahogy nem is kalkulál úgy, hogy a diákokon nyereséghez jusson, mert azt meg az önkormányzat nem engedné meg. Hogy is nézne ki, hogy helyi rendeletben megnyitják ezt a lehetőséget többezer fiatalnak, és azon valaki nyerészkedne? Bizony, mert a polgári többségbe bőven több felelősségérzet és körültekintés, bölcsesség és realitásérzék szorult annál, mint azt a helyi ellenzék állítja. Csak többet kellene beszélgetni, urambocsá’ egyeztetni velük. De amíg a szoci képvieslők nem kapnak engedélyt pártjuktól, hogy rágalomhadjárat helyett érdemben képviselhessék választóikat, addig az esztergomi baloldali szavazóknak csak a műbalhék jutnak Lápositól, Nyíritől, Winkfeintől.)

Nemcsak az Aquasziget haszna a miénk. A fürdő érték, talán egyszer jegyzett részvényei is mutatják majd, mennyit ér, milyen árfolyamon jegyzik, hogyan „árazzák be” valójában.

Miért ne lehetne ez az érték magasabb? Közelebb a valósághoz azáltal, hogy a fekete ellenpropaganda nem akarja lejáratni a hazugságokkal? Minden esztergomi nevében ezért követeljük a helyi MSzP-s politikusoktól, hagyják abba fürdőellenes rágalmaikat. Minden kiejtett szavuk, amivel a fürdőt gyalázzák, millióktól fosztja meg városunkat. Vagy nekik éppen ez a céljuk?

Kinek a munkája?

Mottó: a földön minden ötödik ember kínai.

Mi öten élünk egy családban, tehát van köztünk egy kínai.

Van Anyu, van Apu, meg Jóska, meg a kicsi Csang, meg vagyok én.

Akkor biztos a Jóska a kínai.

Már címében is hazug az esztergomi MSzP-s vezetők irománya arról, hogy „lassan mindenkinek lesz állása”. Mert amíg Gyurcsányék kormányoznak (és tessék megérteni: amíg Tittmann szolgaian Gyurcsánynak szavaz, neki nyomja a gombot, mert cserébe Dorogon ingyen jut állami úthoz, miközben Esztergomban még takarítani sem hajlandóak), nem lesz mindenkinek munkája.

Ma már nem munkanélkülieknek hívják a munkanélkülieket, mert Gyurcsány parancsára átnevezték őket álláskeresőknek. Ma már nem munkaügyinek hívják a „munkanélküli hivatalt”, hanem foglalkoztatásinak. Mert munka lassan már papíron sem létezik.

Mert Gyurcsány dilettáns gazdasági ötletelése tönkretette a magyar gazdaságot. Az ötletek zátonyai és a gazdasági realitások örvényei között süllyedő-boruló hajónkon nincs már lehetőség elhelyezkedésre. Mert a gazdaság leült. Nem a felpörgés, a növekedés hiányzik lassan, hanem már visszafejlődünk.

Csak a hazugságok, átfestések, völgy nélküli völgyhidak, hegy nélküli alagutak vannak.

Jelképek azok, az esztelen pazarlás, a gyurcsányság jelképei.

Előbb szovjet-orosz (grúz), aztán kelet-európai, aztán afrikai és délkelet-ázsiai diktátorok, pár éve még embert evő „marxisták” nevezgették át a valóságot, azt hívén, az átmázolástól a biblikus elmaradottságból a vernegyulás-hágéwellses jövőbe ugrik velük együtt az ő ilyenolyan-isztánjuk. Ha rájöttek, hogy nem így működik, akkor gyorsan összelopták magukat, majd menedéket kértek valami fejlett állam követségén. Ha nem jöttek rá, hamar tarkón lőtte őket valami Lomonoszovon (később a Lumumbán) végzett kommunista, hogy ő üljön a helyükbe. Ha rájöttek, de büdös volt nekik az emigráció, viszont bevette a gyomruk, hogy szovjet fegyverekért elnézzék a Lomonoszovot (később Lumumbát) végzett helyi kommerek emberevését-tolvajlását, akkor kezdtek az átnevezgetésekbe. Országok, tartományok, városok, falvak, főterek és sikátorok, hegyek, folyók, gyárak, kikötők, repterek, vasútvonalak, vízierőművek, laktanyák, kőolaj- és földgázmezők, olajfinomítók, hajók, hidak kaptak új nevet.

Nos, a helyi szoci vezetőket sem a Gyurcsány, Veres, Draskovics, Szilvássy által leültetett gazdaság, sem az eltüntetett valóság, sem a kormányzati lopkodás, sem a haveri osztogatás nem érdekli. Ők rajta maradtak a régi irányon, a hazugságkampányon.

Azért nyomják a süket dumát a helyi „fideszes fiúk” állásba kerüléséről. Nettó két (2, kettő!) személyt tudnak felsorakoztatni a Fidesz 110, a Fidelitas 40 esztergomi tagja közül, akik az esztergomi önkormányzatnál dolgoznak (illetve egy közülük egy önkormányzati intézmény vezetője). Namost számoljunk. Esztergomban körülbelül 18 000 munkaképes korú ember él (a többi még fiatal, vagy már nyugdíjas, most a vállalkozókat és a gyes, rokkantság miatt szóba sem jöhetőket is vegyük bele, a számítás úgyis kerekített). A polgármesteri hivatalban kb. 150-en dolgoznak, az önkormányzat intézményeiben kb. 25 vezető működik, mondjuk összesen 180 állásról beszélhetünk. Vagyis az esztergomi dolgozók közül minden 100. dolgozna a hivatalban vagy vezetőként, ha nem végzettség, rátermettség, gyakorlat, hanem a statisztika döntene a felvételről. Fideszes, fidelitasos van 150, a statisztika szerint lenne közülük 1,5-nak állás a „városházán”. Na, találtak kettőt.

Vagy a látszat netán csalna? Nem is a két személy az érdekes Láposiéknak (ha már a munkanélküliek egyre szaporodó száma nem üti ki a szemüket)?

Netán a féltérdre rogyott Gyurcsány-kormányzat uszította ránk a werberi légiókat újra, hogy ontsák a hazugságot helyi szinten? Hiszen országosan megbukott a párt, és már csak a helyi jól bevált jelöltekben lehet a bizalom, talán ők felülírhatják a Fidesz javára 2:1-es népszerűségi arányt?

És ha a jelölt, Tittmann János már nem bízik magában, le kell valahogy járatnia ellenfelét, Meggyes Tamást. A nyílt kiállásra T. J. gyáva volt 2006-ban, most is. Hát akkor kin kezdje? Persze, hogy a fiatalokon. Előbb-utóbb ők veszik el a hatalmát.

Netán a 2006-ban leszerepelt MSzP-s jelöltek (pl. Greiner, pl. az azóta a politikától a Misznéder-ügy óta eltávolodott Bádi, pl. a legnagyobb vesztes, a nagy Láposi) és az előző önkormányzati ciklusban vezetői által szétvert (Nagy kizárása a frakcióból, Tóth kizárása a frakcióból) esztergomi szervezet nem tudja felvenni a versenyt a Fideszben felnövekvő, teherbíró és egyre több tapasztalatot szerző fiatalokkal?

Netán Meggyes Tamás majdani szavazóit akarják előre elriasztani, mondván „jön az osztogatás a ti pénzetekből, a Meggyes-fiúk jönnek, és elvisznek mindent”?
Netán a jobboldali fiatalokat? Ha nem fogják be, akkor csúnyaságot írnak róluk az újságjukban és az interneten?

Netán előbb akartak lépni, mint kiderül: a nagy fényezés, a nagy pénzosztogatás megint elment Esztergom mellett?

Netán mert el kell takarni, hogy miközben Gyurcsány megbízható emberei még egy utolsó osztogatást kaptak (vagy mert buknak, és nem lesz több, vagy mert ebből fogják a bankót szórni a választási menetben), köztük Tittmann is, Dorogra, addig Esztergom nemhogy nem kapott semmit, de még ki is vesznek a zsebéből?

Kivesznek a zsebünkből például az állami utakra. Amíg Dorogról a teherforgalmat hozzánk, Esztergom-Kertvárosba terelik a Kesztölci úton és a kertvárosi körforgalmon át a Damjanich utcára (vagy a Táti út felé), Dorog újabb pénzeket kap a város belsejében futó főút szépítésére. Közben az esztergomi Rákóczi tér, az állami főút belvárosi csomópontja, amin a teherforgalom is zajlik, átépítésre szorul. Ezt az esztergomiak már rég mondják, Meggyes Tamást sokan támadják, amikor a forgalomszervezés adta lehetőségekkel ezen javítani szeretne, és nagyzolásnak tartották a körforgalom ötletét. Most a gyurcsányi kormányzat kegyeskedik beleegyezni az építésbe. Ám valószínűleg Tittmannék útja drága lehetett, mert Esztergomtól az állami út építéséhez nem szégyellenek elkérni 60 millió forintot.

Kivesznek a zsebünkből úgy, hogy nemcsak a nekünk járót nem kapjuk meg, de érezhetjük politikai bosszújukat. Mert amikor 2006-ban hirtelen minden település fideszes lett, minden fejlesztési tanácsot lenyúltak az MSzP-s vezetők. Utólag változtattak a szabályokon, és a helyi politikából kibukott MSzP-s vezetőket bejuttatva megszerezték a többséget (emlékeznek még Lamperthre? „nem kell félnetek, nem engedjük, hogy a pénzekről a demokratikusan választott személyek döntsenek…”, kb. ezt mondta).

Túl azon, hogy az abba a rendszerbe bekerült bukott szocik mindegyike legalább kétszer annyit visz haza áldásos (az országot, a településeket, az embereket nyomorba döntő) tevékenységéért, mint a Láposiék által célpontnak kiszemeltek együtt, túl azon, hogy ez az igazi „pártállás”, nem voltak restek bosszút állni azokon a területeken, ahol a 2006-os önkormányzati választáson mandátumot vesztettek. A fideszes Kálmánt és Pócsföldit a testületbe juttató Kertváros utcafelújítási pályázatán az induló 8 utcából csak a Dobót támogatták. Az elvett összeg sokszázszorosa a Láposiék által célponttul választott két fiatalember fizetésének.

Nos, Kedves Láposi Asszonyság, mit mondana erről?

Ezek igazi, valódi kérdések lennének, amire Önnek, pártvezetőnek válaszolnia kellene.

Nem kérdezzük, Ön melyik szervezetnél kapott állást, mióta megbukott Esztergomban.

Nem vagyunk, soha nem leszünk olyan demagógok, hogy megkérdezzük, kapott-e jövedelmet munkájáért mástól, mint az MSzP-től, és korábban az MSzMP-től. Tudjuk azt is, hogy egy ilyen kérdésre tudna sorolni olyan önkormányzati és kormányzati intézményt, ami látszólag független az Ön pártbéli tisztségétől, mégis utóbbi nélkül nem került volna előbbiekbe.

Nem vagyunk, soha nem leszünk olyan demagógok, hogy megkérdezzük, járt-e életében műszakba, blokkolt-e munkakezdéskor, járt-e minden nap az üzemi étkezdébe, cserélt-e műszakot, hogy elmenjen a gyermeke jelmezbáljára stb.

Csak azt kérdezzük,

miért fáj Önnek, ha rátermett emberek végzik jól a munkájukat, ha ezek az emberek történetesen fideszesek?

Csak azt kérdezzük,

miért gondolja, hogy csak a fideszesség döntött mellettük? Talán az Ön pártvezetőivel csak ilyen kontraszelektív esetek történtek?

Csak azt kérdezzük,

miért gondolja, hogy egy-másfél év kihagyás után folytatnia kellene, amit 2006-os bukásakor félbehagyott: tisztességes emberek lejáratását az Ön hitvány politikai céljai érdekében?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomitukor.blog.hu/api/trackback/id/tr73675781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása