HTML

Esztergomi Tükör

Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!

Friss topikok

Linkblog

Szeret, nem szeret

2008.11.12. 20:31 Esztergomi Tükör

…avagy a reklámok hazudnak

Szeret, nem szeret. Gratulál, nem gratulál. Így tépdeshetnénk mi is önlelkünket, mardosó kétségek közt, amikor a szeretgom papiros és villanyos (internetes) változatát olvassuk. Hol szidják Orbán Viktort, Paskai Lászlót, Esztergom Díszpolgárait, teli szájjal, hol meg gratulálnak nekik. Nézzük, kik azok, akik gratulálnak a szeretgom címlapján, és hogy hogyan teszik ezt.

Forma, tartalom, sztalinizmus

Először is emlékezzünk meg a formáról. Bejó Gábor a fényképész, talán a grafikus is. Lelkes Meggyes-ellenes, ős-zsigeri a gyűlölete. Ezért szegi meg a szakma minden szabályát, amikor az Orbán Viktor által tartott Díszpolgári oklevelet szépen kettévágja. Mi van a lehagyott részen? Ó, hát ott csak éppen Meggyes aláírása van. Sztalinista az újság tördelője, ahogy neki nem tetsző dolgokat levagdos, de hát biztos hangulatba hozta az ’56-os kiállítás, ami éppen helyszíne volt az ünnepi testületi ülésnek, amelyen átadták a kitüntető címet Orbánnak és Paskai László bíborosnak. És addig örüljünk, amíg csak a képekről tüntetik el a polgári városvezetést, Meggyes kéznyomát, és nem a valóságban. Fekete autózni már eszükbe jutott, benne van az újságjukban. Aztán majd jön a régi szovjet típusú öngyilkosság is: háromszor tarkón lőjük, majd a jeges Lénába vetjük magunkat.

Ízlések és ficamok

De addig is emlékezünk meg a gratulációkról. Díszpolgárságért úgy gratulálni, ahogy Horváth Mihály és Kovács Gábor csapata teszi, utoljára tényleg a kommunizmusban gratuláltak. Éppen Orbán Viktortól, és a címet adományozó önkormányzattól, benne Meggyes Tamástól, polgármestertől, aki a javaslatot tette, áll a legtávolabb ez a sztalinista hurrázás. Éppen a magukat lelkesen fideszesező Horváth, Kovács, Ilosvai vetemednek ilyesmire? Bő nyállal? De hát ez gusztustalan!

És miért kell a szeretgom címlapján? Ami annyit szidja Orbánt a honlapján, annyit gyalázza Meggyest. Miért pont abban?

Orbán Viktornak lelkesen gratuláltak a Díszteremben sokan. Az október 23-i megemlékezés és koszorúzás után is jónéhányan. Kivéve Kovácsékat.

From England with love

De miért nem gratulált Horváth? Aki képviselő, és személyes, névre szóló meghívót küldtek neki? Mert a 23-i ünnepség testületi ülés is. Csak azokra Horváth nem jár. Mint a hétvégén valakik megírták FEKETÉNfehéren című újságjukban, idén pontosan 20 ülésből mindössze egyet ült végig (ezért itt most külön gratulálunk: „bravó!”). Sőt, azóta volt még egy. 21:1. Még brávó!

Orbán derogált neki? A többi képviselő? A megjelent esztergomiak? Ott voltak olyanok is, akik nem szavazták meg a cím adományozását. Ott voltak azok is, akik igen. De pont Horváth nem. Megteheti. Van elég pénze, hogy utólag hirdesse: én is gratulálok ám! De ez annyira kisstílű… Szegény bíborossal szemben pedig végtelenül tisztességtelen. Nemcsak a sok pénz és a ferences bíboros távolsága miatt, hanem mert úgy gratulál neki Horváth, hogy meg sem szavazta díszpolgárságát! Mert Horváth azon a testületi ülésen sem volt jelen, amelyiken Paskai díszpolgárságáról döntöttek. Tudta, hogy díszpolgárságról szavaznak, mégsem ment el. Gratulációja hazugság. Hazudott Paskainak, és hazudik mindenkinek, aki olvassa.

(Zárójeles közbevetés)

(Nem mellesleg: mire gondol az, aki látja, Horváthon kívül csak Nyíri nem jött ela megemlékezésre? Ő az MSzP helyi főembere, képviselője. Csak ők ketten: Nyíri és Horváth. A szocialista és az áljobbos ellenzék. Mintha ez az érdekközösségen, az érdekek véletlen egyezésén túlmutatna. Vagy ennyi véletlen egyszerre megtörténhet?)

…mily tömör a hígság…

De miért nem gratulált Kovács? Nemzeti ünnep 23-a. Sok egyesület vezetője, tagja, és egyszerű magánemberek mind ott voltak. Aki eljön, nem meggyesista, hanem egy néppel és egy történelmi pillanattal vállal közösséget. Ezt akarta elkerülni? Vagy a szép számban megjelent Fidesz-tagnak nem akart a szemébe nézni? Akik kizárják őt, meg Horváthot és Ilosvait? Vagy kevesellte volna, ha csak a megjelent soktucatnyi ember látja, és arra minek áldozzon időt, ha beszórathatja minden lakásba a gratulációt? Kinek szól az? Ha Orbánnak akar gratulálni, miért kell ezerszám terjeszteni? Ez hitvány dicsekvés. Álszenteskedés. Farizeusság. Tartuffe-ség. Sok mindent elárul a PEE tagságáról és polgármester-jelöltjéről, Kovácsról.

Ahogy az is, hogy éppen a szeretgomban hirdetik akciójukat.

Ki kivel van?

A szeretgomról pedig az árul el sok mindent, ahogy megjelent, magát képviselve a teremben. Kovácsék távollétében. Miaveczcel érkezett, együtt ballagtak fel a lépcsőn, és az egész terem érezte, tudta, amikor beléptek, kik is ők. Bejó Gábor fotózni jött, de hogy a nemzet ünnepén (csak két ilyen nap van egy évben, március idusa és október 23.) megjelent bő pulóverében, fakó farmernadrágjában, tornacipővel, áporodott testszaggal, az jelezte, miért is jött. Ünnepet rontani jött. Éreztük: más ünneplése őt nem érdekli. Ahogy végig izgett-mozgott a megemlékezésen, az sem.

„És még ő nyilvánít véleményt másokról?” – kérdezték többen. „Nem kellene beengedni az ilyet” – mondták mások.

Persze ezt Bejóék nagyon pontosan tudják. Ezért bujkálnak az ellenzék mögé, ezért akarják saját műcivil áljobboldalukat ránk ültetni. Ez a szocialista kampánystratégia: hazudni, hazudni, hazudni! és ha megszerezték a hatalmat: elvenni, elvenni, elvenni! Ezért a teátrális, sztalinista gratuláció, ezért a hazugságorgiák két-háromhetente.

Gratulálunk!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomitukor.blog.hu/api/trackback/id/tr23765995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása