HTML

Esztergomi Tükör

Esztergomról, Városunkról, a Városról. Fórum Esztergom jobbérzésű polgárainak. Hajrá, Esztergom!

Friss topikok

Linkblog

Egy díszpolgári címről

2008.09.23. 17:07 Esztergomi Tükör

Az elején egy nagy sóhaj...

Sajnos most megint a helyi MSzP-s vezetőket kell oktatgatnunk, és sajnos megint az Ez Van félretájékoztatása miatt.

Egy díszpolgárság története

Orbán Viktor 1998-ban, a Fidesz országgyűlési választásokon aratott győzelmét követően volt Esztergom és Meggyes Tamás akkori városi Fidesz-elnök (ma választókerületi elnök, polgármester, képviselő) vendége. A megbeszéléseken tett ígéretet a miniszterelnök arra, hogy három kiemelt területen fogja Esztergom pártját, tesz meg a kormány mindent Városunk érdekében.

Íme, az Orbán-Meggyes–lista

1. A Mária Valéria híd újjáépítése

2. Esztergom megyei jogú várossá tétele

3. Egyetem letelepítése Esztergomban

Orbán Viktor felvette a kapcsolatot szlovák miniszterelnök-társával, a szintén akkoriban megválasztott Mikulás Dzurindával. Az egyeztetéseket követően ősszel, nem sokkal az önkormányzati választást követően a Duna esztergomi szakaszán, egy hajó fedélzetén írták alá a megállapodást. A hidat magyar, szlovák és Európai Uniós forrásokból egyenlő arányban finanszírozták.

Azoknak, akik csak annak hisznek, amit látnak

A hídon kívül, magyar pénzből, megépült még a Nagy-Duna sétány a főúttal, a néphagyományban Tabán nevet kapott új híd a Kis-Dunán, amit nemrég neveztek el Szent Erzsébetről. Felújították az Árok utcát. Az új forgalmi rendszer előfutáraként pedig a lámpás-benzinkutas Hősök terét is körforgalommá építették át.

 

 

Az esztergomin kívül a Fidesz-kormányzás során híd épült Szekszárdon és Mohácson.
Ezek valódi hidak, egy valódi, létező folyó felett ívelnek át, nem holmi esztelenül tervezett, felesleges kommunista gigantománia termékei, mint a köröshegyi monstrum. Még akkor is valódiak, ha a legutoljára elkészülteket már Medgyessy „Becsületrend a Paribankért/D-209/ügynök/Ööö…” Péter adta át.

Néhány kiegészítés.

1. Haller Zotyi előszeretettel kampányolt a hídromokkal. A kezdő MSzP-s képviselőjelölt már 1990-ben is fényképeztette magát Pozsgayval, ha szerkesztőségünk jól emlékszik gyermekkorára (a saját szerzőiére, nem Zozóéra), a „Csonkahíd” alatt. Kampányplakát lett belőle. Aztán teljesen értelmetlenül nekiláttak a később visszabontott hídelemek festésének. A mázolás politikai célt szolgált, de a túlsó partot, a Parlamentbe jutást az egykor szebb napokat látott MSzP-s parlamenti képviselő már nem érte el.

2. A megyei jogot alkotmánymódosítás-erejű határozattal kellett volna elfogadni. Ehhez az akkori szocialista ellenzék nem adta voksát.

3. Az egyetem-letelepítést anyagilag támogató szerződést a Fidesz-kormány Esztergom önkormányzatával megkötötte. Aztán jött Magyar „Oktatásirendszertszétrohasztóliberál” Bálint, és a szerződésünket pikk-pakk felmondta, hogy csak néztünk.

A miheztartás végett. És ennél csak rosszabb lett azóta.

Ja, és Orbán Viktor Díszpolgár-címe

Nos, Orbán Viktort több önkormányzat is díszpolgári címmel tüntette ki. A helyhatóságok indokolása rendre valamilyen, az adott településen a Fidesz-kormány időszakában megvalósított, vagy támogatott fejlesztésre, beruházásra, előrevitelre, eredményre hivatkozott. Orbán Viktor pedig mindegyik, hasonló döntést hozott vagy fontoló önkormányzattal közölte: aktív politikai pályafutása során nem kívánja átvenni ezeket a kitüntetéseket.

A baloldali szócsövek minden béna találgatása és álhíre Orbán Viktor és Meggyes Tamás viszonyának megromlásáról hamis, hazug. Csak a félelmüket tükrözi, hogy hatalmuk kicsúszik a kezükből, hogy távol kerülnek a húsosfazéktól.

Nem félni kell, Tisztelt Ez Vanos MSzP-vezetők!

Tenni, dolgozni kellene Önöknek is.

Az elismerés, tisztelet, megbecsülés azért, és csak azért jár.

Jó munkát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomitukor.blog.hu/api/trackback/id/tr61677851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása